Olofström
Philip Hansell och Tobias Rubin delar samma åsikter om att det är viktigt att erbjuda barn och ungdomar olika aktiviteter under loven. För 4 år sedan startade de succén Aktiv i Olofström som ett återkommande evenemang under sportlovet.

Philip och Tobias studerade sista året till fritidsledare när de fick höra att Olofströms kommun efterlyste aktiviteter för ungdomar under loven. De båda killarna valde att ta tag i detta och göra det som sitt projektarbete. Intresset för innebandy är stort i Olofström så det var inte svårt att välja inriktning.
– Det är roligt att driva olika projekt och det är väldigt givande att få göra någonting för andra och se att det uppskattas, berättar Philip.

Syftet var att aktivera ungdomarna under loven i en helt drogfri miljö genom att anordna en innebandytävling som avslutning på lovet.
– Att lägga tävlingen på fredagen under lovet var ganska självklart. Då har de hela veckan på sig att träna och göra andra saker för att sedan längta till fredagen och tävlingen, säger Tobias.

Första året var det 13 lag som anmäldes till tävlingen och läktarna fylldes med förväntansfulla åskådare. Turneringen blev en succé! Det här året var det 19 lag anmälda och åskådarna uppskattades till ca 300 stycken.
– Det här året har tävlingen nått ända upp till Borås. Vi fick in en anmälan från ett lag där uppe som hade sett vårt evenemang på Facebook och ville delta, berättar Philip.

De arbetar även för att göra sin arbetsplats på fritidsgården Växtverket i Olofström tobaksfritt. De tycker båda två att det är inspirerande att jobba med barn och ungdomar och det finns redan
framtidsplaner för att fira innebandytävlingens 5 års jubileum nästa år samt ett samarbete med Tunnans fritidsgård i Bromölla.

INFO-Bladet önskar Aktiv i Olofström lycka till med framtidsplanerna.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelDe bygger ut Hälleviks camping
Nästa artikelKläder för män i alla åldrar