Som professionell spelare har Julia kontakt med sina sponsorer nästan  dagligen för att planera kommande tävlingar. Nya laget, Bad Monkey Gaming, efter vinsten i Copenhagen Games.

Karlshamn
Julia ”Julie” Kiran är 21 år gammal och tävlar redan professionellt i e-sport över hela världen. I mars tog hennes lag, BMG Bad Monkey Gaming, hem segern i Copenhagen Games.
Julia har ända sedan barnsben varit intresserad av såväl dator- som tv spel. Hon började spela Super Mario på Nintendo 64 och på den vägen har intresset fortsatt. Hon har lämnat Nintendotiden bakom sig och nu spelar hon på en helt annan nivå.
– Min lillebror spelade mycket Counter Strike när vi var små och jag ville såklart prova. Vi fick turas om att sitta vid datorn och spela, skrattar Julia. När jag fick min egen gaming laptop 2007 började jag spela regelbundet och skaffade mitt första lag, som bestod av killar.
Tre år senare började Julias tävlings-instinkter sätta fart. På den tiden tävlade hon på en betydligt lägre nivå än nu men hon tyckte att det var roligt att åka iväg på lan. 2012 släpptes en ny version av CS och därefter åkte hon iväg på sitt första internationella lan, ESWC Electronic Sports World Cup.
– Det gick inte så bra för oss men vi lyckades vinna en match i gruppspelet. Därefter åkte vi vidare till Köpenhamn 2013. Jag hade vid det här laget bestämt mig för att bli en vinnare och vi lyckades bättre än sist, berättar Julia.
Några månader senare åkte Julia, tillsammans med sitt förra lag Druidz, till ESWC i Paris och kammade hem världsmästerskapen i CS-GO Women.
Counter Strike är ett väldigt populärt datorspel som grundar sig i terroristdåd. Två lag kämpar mot varandra, det ena är terrorister och det andra är antiterrorister. Terroristerna har en bomb som de ska få ner på en av bombsiterna, som de kallas, som antiterroristerna ska försvara. Om de lyckas att få ner bomben så har antiterroristerna 35 sekunder på sig att döda de återstående terroristerna och desarmera bomben.
– Det är inte bara det ytliga som spelar roll utan det krävs mycket individuell träning. Man måste hela tiden skjuta hårdare och bli mer taktiskt. Det är kommunikation och strategi som gäller inom laget för att man ska kunna vinna, säger Julia.
Många i Julias omgivning är uppriktigt
sagt imponerade av hennes syssel-sättning.
-Min mamma har under det senaste året börjat dela mina Facebookstatusar och följa mina matcher. Jag tror det har varit lite svårare för den äldre generationen att förstå vad spelet betyder för mig. Men min familj och vänner stöttar mig så mycket de kan, säger Julia.
Julia och hennes lag, BMG, har siktet inställt på att försvara sin tron som World Champions på ESWC i Paris till hösten.
INFO-Bladet önskar BMG stort lycka till!

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelDen perfekta starten på sommarlovet
Nästa artikelStöp ljus tillsammans med Eva