Sölvesborg
Från den 29 november till den 1 december bjöd Slottslängorna i Sölvesborg på en riktig stämningsfull julmarknad med härlig julmusik, pynt, granar och allt som har med julen att göra.

Många duktiga och entusiastiska hantverkare var på plats och ´´Delikatesshörnan´´ var öppen i glashyttan, där det bjöds på smakprover av julens alla olika delikatesser så som glögg, korv, ost, lax och mycket mer.

På marknaden hittade man det mesta som hör julen till, så som tomtar, godis, stickade mössor och halsdukar, dörrkransar och en hel del annat. Man kunde också köpa fika och sätta sig ner och bara njuta av den härliga julkänslan.

Tomten fanns på plats i stallet för att ta emot barnens önskelistor och Tomtemor julstökade med alla barn i hyttan. Där fanns också ponnyridning i slottsparken för de som ville rida en tur.

Kyrkans miniorer och Gammalstorp-Ysanes församlings barnkör gick två underbart fina Luciatåg. Musikskolans lärare och elever höll en stämningsfull julkonsert, Sölvesborgs sångfågel Johanna Stengren och Lukas Wägbo uppträdde. Sölvesborgs Vokal-Ensemble bjöd på sång och ´´Mathias i backen´´ hade julkul på scenen med andra kända ansikten.

Tomten avslutade julmarknaden med ett godisregn för alla barn och önskade alla en God jul.

Text & Bild: Josefin Andersson

Föregående artikelBerts Hi Fi Musik – expert på instrument och ljud
Nästa artikelMackes Zoo & Fritid