Tyringe

Julen närmar sig med stormsteg och som tidigare år kommer Lokalföreningen i Tyringe hålla i julmarknad med hantverk av olika slag. Förutom hantverk från utställare kommer lokalföreningen själv ha spännande erbjudanden att dela med sig av.  Den populära ärtsoppan kommer vara på plats i år igen och ”knegarna” från Tyringe museum är kockarna bakom den.

Det kommer bli genuina hantverk som lokalföreningens utställare erbjuder. Bland annat kommer det finnas stöpta ljus, stickade tomtar, semlor från Lövets gårdscafé, glögg, sylter och marmelader.  En gårdsbutik från Laholm kommer servera inlagd sill, sillamackor, korv och annat smaskigt som passar en mysig julmarknad. Såhär säsongsbaserat kommer även värmepannor och elpannor kunna inhandlas på julmarknaden.

Självklart kommer man möta den trevliga personalen på lokalföreningen i Tyringe och bara det är en av anledningarna att ta sig dit den 30 november mellan 10.00 och 17.30.

– Det är inte så många som vet så mycket om lokalföreningen och tror att det bara är lantbrukare som kan handla här, men så är det inte, förklarar Lennart Petersson, företagsledare på lokalföreningen. Alla är välkomna till vår butik för att handla exempelvis mat till smådjur, foder till hästar, saker till villan, trädgårdsredskap och mycket annat. Det har kommit in kunder som har blivit förvånade över storleken på butiken och sortimentet vi erbjuder.

– Vi är bäst på den lokala marknaden, fortsätter Anders Svensson, som sköter Lager & Växtodling/Spannmåls-delen.

Lokalföreningen i Tyringe är en del av en butikskedja med kooperativa företag och har i nuläget 5 stycken anställda, varav 3 är heltidsanställda.

Första julmarkanden på lokalföreningen var 2005 och då visste ingen hur det skulle bli eller om det skulle bli en fortsättning på marknaden.

– Tanken var att det först och främst skulle vara lokala utställare på markanden 2005, berättar Anders. Våra besökare i sin tur kom från både Tyringe, Perstorp, Sösdala och Hässleholm. Nuförtiden har vi besökare från många andra ställen också.

Det som inte många vet och som är väldigt positivt är att det är gratis att ställa ut på julmarknaden och därför kan alla med sina speciella julhantverk ställa ut.

När köldchocken kom 2010 var besöksantalet lika stadigt som alla andra år och den populära ärtsoppan var extra uppskattad och tinade upp besökarna.

Förutom julmarknaden har lokalföreningen också en egen jultidning där det finns massa spännande specialerbjudanden.

Alla är välkomna till Lokalföreningen i Tyringes julmarknad i slutet på november och stämningen kommer vara på topp bland personalen på lokalföreningen och utställarna.

Av: Veronika Brink

Personalen på Lokalföreningen i Tyringe är redo för julmarknaden.

Ärtsoppan sålde bra under köldchocken 2010 och hoppas sälja lika bra 2012.

Föregående artikelConnys Bygg & Plåt – mot nya höjder
Nästa artikelVittsjö Skorstensservice