Det fanns en rädsla med att byta namn på sitt företag. Men när jag möter Conny Freyer och männen som arbetar för honom på deras arbetsplats förstår jag att valet var rätt. Connys Bygg & Plåt är ett korrekt namn på vad som görs om dagarna.

Vi träffas en höstdag vid lägenheterna på Ågatan i Bromölla. Vad gör du? frågar jag. En timme senare är jag helt på det klara med vad som görs. I huset vi står utanför han man bytat alla fönster och balkongdörrar. Nu färdigställer man och sätter upp fönsterbläck och lister. Några hus längre bort går vi upp på taket och träffar två av de sju arbetarna. Artur och Mathias renoverar taket på detta höghus. Idag plåtas skorstenarna och just detta tak är snart klart.

– Längre ner i gatan så finns fler hus som vi ska lägga om taken på, berättar Conny.

Året ut och början på nästa år kommer Conny Freyers bilar att rulla i Bromölla för nya uppdrag, men även andra projekt är självklart igång parallellt. Alla sorters byggjobb och våtrumsarbeten utförs tillsammans med plåtuppdragen.

– Jag har fördelen att ha bra personal som gör att vi kan ha många stora projekt igång samtidigt. Det är roligt att jobba när alla är framåt och gör sitt bästa. De är det som gör att vi blir anlitade igen, och igen, avslutar Conny samtidigt som han är uppe på taket för att kolla en sista sak innan det är dags att ta helg.

Text & Bild: Elin Troedsson

Conny Freyer

Arthur & Mathias renoverar taket och plåtar skorstenen

Föregående artikelJulmarknader och julskyltningens traditioner
Nästa artikelJulmarknad på Lokalföreningen i Tyringe