Snart är det dags att dra igång med de efterlängtade julborden då julen närmar sig med stormsteg. Dock ska det hinnas med mycket annat innan dess. I alla fall på First Hotel i Olofström.

Ida-Maria Holmgren, 29 år och boende i Bjäraryd, har precis intagit rollen som ny hotelldirektör. Hon har tidigare arbetat på turistbyrån här i Olofström i fyra år. Innan dess arbetade hon här på hotellet i bland annat receptionen. En positiv sak med att hon tidigare arbetat här är att hon nu slipper lära känna hotellet, det är bara arbetsuppgifterna som är nya.

På frågan varför hon sökte arbetet som hotelldirektör kommer svaret ganska snabbt. ”Jag kände att det var min tur nu.” Nu är jag tillbaka på brottsplatsen skämtar hon glatt.

Hon berättar att den 3, 10 och 17 december kommer här att vara julbord. Men innan dess kommer det att anordnas After Work och lite andra evenemang. Calypsodisco kommer det att bli såväl som att man kommer att ha öppet under finalkvällen av tävlingen Artist.

Det är inte bara dagtid det är öppet. Man skulle kunna säga att man kan tillbringa hela dagen här.

Man kan börja redan på morgonen med att komma och äta frukost. Många tror nog att detta bara är till för hotellgästerna men så är inte fallet. Även människor som inte bor på hotellet är välkomna för att intaga sitt första mål på dagen. Ida-Maria som rätt så nyligen själv varit mammaledig med sin son Viking kommer på en briljant idé. Nämligen att nyblivna mammor kan komma hit och äta frukost med sina små liv och sen bara sitta och prata av sig lite.

Vid lunchtid är det dagens rätt som gäller och när det börjar skymma och kvällen kommer kan man komma hit för att ta en öl och umgås lite. Och så har man tillbringat hela dagen här.

Hotellet erbjuder även catering. Just nu har de en stor order från ett företag i Kristianstad där de ska leverera lunch dagligen i sju veckor till över hundra personer.

Ida-Maria samarbetar ganska mycket med andra aktörer i Olofström och resonerar som så att hjälps man åt kan man få Olofström att lyfta. Hennes stora uppgift just nu är att få hit turister och till det behövs hjälp från andra. Ju fler ju starkare. Så är det någon som har en god idé om hur man kan göra för att locka hit turister, och andra, får de gärna förankra den här. Det kan vara ett evenemang där man kan blanda in även Folkets Hus. De har stora lokaler bredvid och för att dela nöje behövs det bara öppnas en dörr emellan.

Text & Bild Paulina Bengtsson

Ida-Maria Holmgren bjuder in till julbord och mycket annat

Föregående artikelClaessons Motor i Bromölla
Nästa artikelBoksläpp av Kenneth från A till Ö i Folkets Hus i Olofström.