Frv. Karin, Catti och Pär.
Catti utanför butiken i Bromölla centrum.

Bromölla
Catti Bertilsson, som varit anställd sedan 2007, är den som tog över rodret på
Juhlins optik i maj. Med 16 års erfarenhet hos Bromöllas enda optiker, är hon väl kval-ificerad att sköta Juhlins Optik framöver.
Kunderna känner hon sen länge, och det kvalitetsarbete som man utför inom landets enda miljöcertifierade, fria optikkedja, Synologen, är hon väl inarbetad i. Hon har både rutin på inköp av bågar och glasbeställningar anpassade för varje kund.
Sedan maj månad i år har Pär Juhlin lämnat över rodret till Catti, men han arbetar fortsatt kvar i sin roll som populär optiker framöver.
Det känns tryggt att Pär finns kvar och därmed finns den möjligheten för våra kunder att fortfarande kunna få hjälp som tidigare. Inom kort kommer även en handplockad, erfaren optiker att ansluta till Juhlins, för att skapa en ännu bättre service med kortare väntetider, berättar Catti. Anställningsavtalet är precis skrivet så vi firar. Efter alla dessa år känner jag er kunder väl, och jag är stolt och ödmjuk inför förtroendet, att driva Pärs företag vidare och verka för ett levande centrum i Bromölla!
I butiken kommer Catti fortfarande att vara den man träffar och som är behjälplig med utprovning av glasögon. Mode, färg och form är något som jag alltid tyckt om och brinner för.
Tillsammans med Karin som nu funnits med i butiken i 2 år, innan hon kom till Juhlins, arbetade hon i 18 år som optiker-assistent på annan ort, så vi har mycket erfarenhet allihopa.
Målet är att det inte ska förändras så mycket för kunden, vilket var det som Catti och Pär hade i fokus när Catti tog över Juhlins.
Butiken har målats om och fräschats upp lite och en webbokning, samt ett nytt journalsystem digitalt som är lättare att arbeta med, är på gång. Självklart kommer man fortfarande att kunna boka tid både i butiken och per telefon. Dessutom har man nyligen satsat på att utforma och sälja ergonomiska luppglasögon för tandläkare och kirurger, något vi är ensamma om att göra i vår närhet.
Kunderna kommer inte att märka så stor skillnad utan vi fortsätter som tidigare med samma kvalité och samma bemötande av kunder och på samma ställe sedan 1939
Företagande ligger i familjen och med både pappa och brodern som egen företagare, gavs det många bra tips om vad som är viktigt i rollen som egen företagare. Hon har även fått mycket hjälp av sin svärfar som bollplank.
Juhlins Optik som drar kunder från ett stort upptagningsområde är, som tidigare nämndes, med i Synologen. Här prioriteras ett kliniskt fokus på din ögonhälsa och man har därmed ett personligt urval av produkter efter behov.
Viktigt när man har problem med dålig syn är att ta in all information om kundens hälsa och mående, som ofta kan påverka synen.
Juhlins har alltid en optiker som är på plats som tar hand om synundersökningen och kan ge goda råd även när man vill ha speciella glas. Sedan finns det alltid en del synfel som kräver specialkompetens, t ex starr-operationer, och då har Juhlins ett väldigt gott samarbete med ögonläkarna i Kristianstad.
POSTCOVID
I nutiden har man aktuella problem med kunder som lider av postcovid och de har under en period fått lära sig att ta hand om de kunder som drabbats av detta. Här har man särskilda lösningar som kan underlätta för de som är drabbade.
HISTORIA
Det var 1939 som optikern Gustav Pettersson från Småland, öppnade butiken och här började Pelles Far Tore Juhlin 1945 som lärling och blev sedermera urmakare. I butiken då såldes en blandning av ur, optik och skivor.
När Tore tog över butiken kom företaget att heta Juhlins Ur och Optik. Han anställde en optiker, Jimmy Andersson som arbetade i femton år från 60-talet.
Butiken delades upp och Pär tog över den delen med Optik som sedan dess utvecklats och i dag är man proffs inom branschen.
Vi på INFO-Bladet önskar Catti ett stor lycka till!
Text & Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelAtt bemöta våra känslor
Nästa artikelViltbodens årliga viltförsäljning i advent