Välkomna till Viltboden i Trolle Ljungby för den årliga viltförsäljningen under första adventshelgen.

Trolle Ljungby
Första adventshelgen håller viltboden i Trolle Ljungby sin årliga och uppskattade viltförsäljning. Under helgen kommer det att finnas ett stort sortiment av färskt och fryst viltkött från deras slakteri.
Det är en tradition sedan många år tillbaka där Trolle Ljungby också styckar kött från egen mark på plats. Mycket förädlas också av lokala charkuterier, det kommer att finnas ett utbud med bland annat rimmad julskinka på vildsvin, rökt viltkött, prinskorvar, rökta korvar som tillexempel gräsands salami och hjortkorv. Isterband som är väldigt populärt och snabbt tar slut kommer också att finnas till försäljning under denna mysiga julhelg där det stämningsfullt placeras ut granar och spelas julmusik. Utöver viltkött kommer det att säljas delikatesser från olika lokala entreprenörer.
Fjälkinge och Trolle Ljungbys scoutkår kommer att grilla vilthamburgare och viltkorv, så kom hungriga.
Desiré som jobbar och ansvarar för viltboden sedan drygt sju år tillbaka berättar att det är galet mycket folk hela december som kommer in och handlar inför jul och nyårshelgen. Hon berättar också att de har kunder som kör från Stockholm, Göteborg, Småland och från långt ner i Skåne några gånger om året för att handla viltkött, plockad fasan, gräsand och andra delikatesser från viltboden.
Av kunnig personal får man råd om hur man ska tillaga och hantera viltköttet och även tips om ni vill göra en gryta eller grilla något gott.
Det finns ett stort utbud av vilt i alla prisklasser året runt.
Välkomna till Trolle Ljungby och viltbodens viltförsäljning första adventshelgen.
Text: Monica Oredsson
Foto: Privat

Föregående artikelJuhlins Optik säkrar sin plats
Nästa artikelJulmarknad i Slottslängorna första helgen i advent.