I en värld där man blir matad med hemska nyheter och barn blir skadade, kan man lätt bli deprimerad.
I dagens samhälle är nyhetsflödet snabbt och i mobilen plingar det oavbrutet. Att vi som individer påverkas av detta finner jag som självklart. Jag vill inte att mina barn ska växa upp i en värld där skjutningar är ett faktum och oskyldiga människor skadas. Det är nu vi hoppas på en förändring. För att inte fokusera för mycket på allt som händer runt om, väljer jag i många lägen att stänga av notiser och vara i nuet med min familj.
Däremot tror jag det är viktigt att vi pratar med någon och inte håller våra känslor inom oss. Det kan vara en kompis, en familjemedlem eller varför inte en psykolog.
En psykolog är inget konstigt att gå till och är en person som utan att döma dig kan ge dig en chans till att komma till ro med dina känslor och din eventuella depression. Att prata med någon är viktigare än vad vi tror. Många bär sina känslor och funderingar på insidan och
behöver ventilera detta för att inte må dåligt.
Om du har en kompis eller närstående som du misstänker hamnat i en depression, så kan du hjälpa till. Se sid. 12 i tidningen, där du kan läsa tips från Ekaterina Johansson, leg psykolog som skriver om hur man kan bemöta en deprimerad vän. I dagens samhälle är det extra viktigt att vi är uppmärksamma på våra närståendes mående.
Ta hand om varandra.

Text: Patricia Lundin

Föregående artikelJulmarknad Mölletorget
Nästa artikelJuhlins Optik säkrar sin plats