Hässleholm
INFO-Bladet träffar Stefan och Elisabeth Sördin, ägare av Mixhuset i Hässleholm, för att höra vad de såg på Sveriges största fackmannamässa Formex i Stockholm. De senaste trenderna finns redan att hitta i den 600 kvm stora butiken i Hässleholm, tillsammans med mycket mer.

Inredningsstilen shabby chic är här för att stanna. Dock är det inte bara lantligt vitt som går hem utan även svarta och gråa shabby chic-möbler är en ny trend som syntes mycket på Formex. Är man inte på jakt efter möbler kan man enkelt styla om sitt hem genom att byta knoppar och beslag på sina byråer, garderober, köksskåp med mera. Det gör större skillnad än man tror.

Om man inte väljer shabby chic-stilen så berättar Stefan att man sett mer av industridetaljer på Formex. Metaller och massivt trä är en komb-ination som troligtvis kommer att växa mycket gällande möbler men även lampor och andra inredningsdetaljer. Fattigmanssilver, krom och brons tar över mer och mer under hösten och suddar ut pastellfärgerna. Ett av rummen på Mixhuset är omgjort till ett galleri. Lokala konstnärer som köper sitt konstnärsmaterial på Mixhuset får möjligheten att under en månads tid ställa ut sina verk i galleriet. Det är ett mycket uppskattat initiativ och här finns många härliga verk att titta på. På Facebook kan man läsa vilken konstnär som ställer ut just nu.

Vilken är enligt er årets trend inom inredning?
– Ugglor, svarar Elisabeth utan tvekan. Ugglorna fanns överallt på Formex, exempelvis som porslinsfigurer, på tyger och dörrmattor. Dessa har även landat på Mixhuset. Urgulliga dörrmattor med ugglor blev snabbt en storsäljare hemma i Hässleholm.
– Då säger jag kuddar i olika storlekar med printtryck av djur från skogen, svarar Stefan.

Om vi blickar lite längre fram, vågar ni gissa på ”Årets julklapp”?
– Där är jag tvärsäker, säger Stefan snabbt. Smyckesskåpet med helkroppsspegel. Dessa är det redan enorm efterfrågan på och vi tror att det kommer öka.
-Smyckesskåpen men även någon mindre sak, svarar Elisabeth instämmande. Förra året var till exempel pizzasaxen en storsäljare som julklapp, och i år har vi köpt in en ny stor favorit.

Stefan och Elisabeth hälsar nya som gamla kunder välkomna till Mixhuset för att njuta av inredning och möbler. Kom gärna in och titta på deras stora utbud av maskeradkläder, som utökas med ett jättesortiment av Halloweenutstyrslar i början av oktober. Mixhuset har ett stort utbud med något för alla.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelAktivitetsdag hos Vinslövs Handbollsklubb
Nästa artikelJS Energi hjälper hushållen att spara