IMG_2773-webbÖnnestad
INFO-Bladet träffade de nya krögarna Jonas Björklund och Jojje Urzua på JP:s Restaurang & Pizzeria. Vid den gamla bensinmacken i Önnestad längs E22 har man huserat i lokalerna sedan 1:e mars, och renoveringen har varit omfattande.
De har som målsättning av vara en heltäckande krog som ska tillgodose all form av gästers behov. Man serverar frukostbuffé varje vardag från klockan 07.00 på morgonen. Därefter tar lunchen vid kl. 11.00. På lunchen serveras tre olika rätter i husmansanda med tillhörande salladsbuffé. Allting är vällagat, och maten lagas från grunden. Under lunchen serverar man också en sidomeny som är gatukökspräglad, så som korv, hamburgare med mera.
– Efter lunchen så öppnar vi pizzeriadelen. Då kör vi vår meny samt pizza fram till kl. 21.00, säger Jojje Urzua.

JP:s Restaurang har öppet sju dagar i veckan. På helgerna öppnar de kl. 12.00. Restaurangen har fyra anställda, och förväntningarna sedan öppningen har infriats.
– Det är jätteroligt! Vi håller den budgeten vi har gjort. Vi har snarare överträffat den en aning. Luncherna har gått bättre än förväntat. Och vi hoppas den kommer öka ett par snäpp ytterligare, berättar Jonas Björklund.
Restaurangen har som ambition att köpa närproducerat i största möjliga mån. Man vill gärna kunna hålla så bra priser som möjligt.

Hur ser framtidsplanerna ut, Jojje?
– Vi hoppas att folket i byn upptäcker vår cateringmeny. Där finns bra prisvärda menyer. Sedan hoppas vi komma igång med en liten hörna med bilvårdsprodukter.

INFO-Bladet önskar Jonas och Jojje ett stort lycka till!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelSkolelever reser till Mexiko på sommarlovet
Nästa artikelTomas förverkligar era husdrömmar