Karlshamn
I april ställde JB-gymnasiets fotoelever ut sina fotograferade alster på biblioteket i Karlshamn. All tre årskurser visade stolt upp sina bilder.

Emelie Nilsson och Moa Askmyren var två av förstaårseleverna som ställde ut på biblioteket och det var första gången de var med i en utställning.
– Alla har fått välja varsitt tema att hålla sig inom, förklarar Emelie. De flesta har valt att fota naturbilder eftersom det är ett enkelt och brett tema.Fotoeleverna höll på med
uppgiften i ungefär två veckor och ettorna ställde ut för första gången.
Vad är roligast med att läsa på JB-gymnasiet?
– Att fotografera är det roligaste jag vet, säger Emelie. Jag valde Emelie och Moa ställde ut sina foton på Karlshamns bibliotek i april.Såhär såg Emelies och Moas fotovägg ut när alla bilderna var uppe.Ettorna satte upp sina bilder på förmiddagen och sen kom de äldre eleverna på eftermiddagen och satte upp sina alster.JB-gymnasiet för att det är en liten skola och mycket lugnare än större och stressigare skolor. Jag har fotograferat ganska länge och vill fortsätta med det i framtiden. Mitt drömyrke är att få jobba som inredningsdesigner och att fotografera mycket inredning.
– Jag valde JB-gymnasiet för fotoprogrammets skull och som Emelie sa, för att det är en liten skola. Jag har fotograferat i 5 år och föredrar att fotografera djur och natur. Mitt drömyrke är att jobba som professionell fotograf efter jag har utbildat mig färdigt, säger Moa.
Under april ställde Emelie ut med 12 stycken fotografier och Moa med 9 stycken. Alla var naturinspirerade och fanns att ta del av på biblioteket i Karlshamn.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelRent hus med AB Allt Rent
Nästa artikelFå liv i trädgården