Hässleholm
Kristinelunds plantskola ligger mellan Tyringe och Hässleholm och med en stor yta är växtsortimentet brett. Eva på planskolan är i full gång med att arrangera växterna och med renoveringen av lokalerna på området.

– Vi bygger om hela tiden, jag och min man, säger Eva. Sedan vi kom hit har vi gjort en jätteförändring. Vi håller just nu på att bygga fyra nya växthus och göra i ordning en jordvall som delvis kommer vara täckt med murgröna.
Eva säljer alla slags växter, träd och buskar man kan tänka sig, och storsäljarna är lönnträd och rosor.
– Vi har jättemycket utrymme här och ska också göra jättemycket på området, berättar Eva. Bland annat har vi byggt en uteplats med scen som i framtiden kommer användas till uppträden. Min man Åke ritar och anlägger trädgårdar och han är den som byggt allt på plant-skolan tillsammans med mig. Han kan detta och ibland hjälper jag också till med att designa trädgårdar.
Det är ca 20 år sedan som Kristinelunds Plantskola tog över området som på den tiden bestod av en ladugård och en åker.
– När vi tog över området var det bara en åker, berättar Eva. Där vår tomt slutar brukade Finja kyrkväg gå och på 1800-talet körde de med häst och vagn där.
Eva jobbar själv på planskolan och ibland får hon lite hjälp av sina barn.
– Jag har jobbat med detta så länge nu och jag kan därför en del om växter. Eva på Kristinelunds Plantskola vid en av de mysiga dammarna.Ibland när min dotter är här och hjälper till i kassan fokuserar jag därför på att ge extra service till kunderna. Det är viktigt med bra service och personlig hjälp, så man vet hur man ska hantera sina växter, avslutar Eva med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelJB-gymnasiets fotoelever ställer ut
Nästa artikelVälkomnas av vita leenden