Jocke ser framåt.Den 24 maj 2012 var nog den värsta dagen i Jocke Svenssons liv. Då brann hans företag ner till grunden. – Jag tror inte någon kan föreställa sig hur det känns att stå och se hur ens livsverk, som man byggt upp under 15 år, försvinner i lågor, berättar Jocke allvarligt. Jag är väldigt tacksam att elden inte spred sig till boningshuset.
– Jag höll på att lägga grabben när en förbipasserande uppmärksammade branden och varnade oss. Brandkåren larmades och det tog bara 4 minuter tills de var framme, men det kändes som en evighet för oss. En varning för den giftiga, hälsofarliga röken från däcken gick ut till allmänheten. Som tur var hann brandkåren få bort de farligaste gasflaskorna och bilarna som stod utanför verkstaden så att de klarade sig.
Cirka 4-5 miljoner är det uppskattade värdet för byggnader och maskiner som förstördes i branden.  – Än idag kan jag komma på mig själv med att sakna vissa verktyg när jag mekar med bilar och tänker, det där skulle jag haft nytta av nu, berättar Jocke. De följande dygnen efter branden sov jag knappt och funderade på om jag skulle orka bygga upp allt igen. Men jag har känt sådant stöd från kunder och vänner att beslutet blev lättare att ta och nu är vi på gång med att bygga. Under tiden hyr jag in mig här i Mjällby för att kunna hålla igång verksamheten och servicen till mina kunder.
– Livet går vidare och kunderna vill fortfarande ha sina bilar och släp reparerade och servade. Det är hög tid att boka in tid för byte till vinterdäck nu, poängterar han.
– Kontakten med försäkringsbolaget har varit bra, och nu känns det bara positivt att få bygga upp något helt nytt. Det tråkiga har vi lagt bakom oss och ser framåt istället. Det tänkt att vi ska ta de nya lokalerna i bruk den 1 mars 2013 och vi har även en stor nyhet på gång som kommer att avslöjas till invigningen, berättar Jocke hemlighetsfullt.
Vad spännande tycker vi på Infobladet och önskar Jocke lycka till.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelSmaralda – Ny spännande butik i Sölvesborg
Nästa artikelAlexander är 4:e generationen Göransson!