Lotta Lindrup-Molnes flyttade till Norge för att studera på Westerdahls School of Communication. Hon stannade kvar, träffade en norrman och fick tre barn. Efter 12 år är hon tillbaka i sin gamla hemstad.Sofia, Lotta och Tina tog sig tid för en bild innan de fortsatte att få fint i butiken.
– Jag älskade verkligen mitt jobb och det var inte ett arbete som jag normalt skulle sagt upp mig ifrån men ibland får man göra val i livet och jag valde att komma tillbaka till Sölvesborg. Mycket för att det är mindre stress och lugnare miljö här för barnen att växa upp i.
Lotta har lång erfarenhet av inredningsbranschen. Under flera år arbetade hon som inredare på IKEA och under senare år var hon anställd i ett familjeföretag som hade fyra inredningsbutiker i sin kedja. Mycket av inspirationen till den nya butiken har hon plockat från just Lifestyle – en blandad kompott av vad man behöver i livet som t.ex. kläder och inredning till hemmet.
– Det ska vara nytt och annorlunda mot vad Sölvesborgarna är vana vid. Som ett komplement till vad som redan finns, berättar Lotta.
Det blir en härlig mix av smycken och skandinaviska kläder med märken från t.ex. TiMo, Line of Oslo och Frequeent.
Förutom möbler, stora som små, kommer kunderna även kunna hitta ljus, servetter, handdukar, lampor, kuddar och andra inredningsdetaljer hos Smeralda. Lotta går på sin egen magkänsla när det gäller vilka varor hon vill ha i butiken men är lyhörd och kommer att ta hem produkter efter kunders önskemål.
En annan spännande detalj är en ”butik i butiken” där en frisörsalong med 3 stolar kommer att husera. I skrivandes stund är det full aktivitet med att få allt klart till öppningen, hyllor ska på plats och varor ska upp.
– Välkomna den 25 oktober kl. 10:00! Då slår vi upp portarna och håller öppet ända till 21.00 med kanonerbjudande hela dagen och kvällen, hälsar Lotta glatt.

Text & Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelFöreläsaren som inte lämnar ett hjärta oberört
Nästa artikelIstaby Bilservice ser framåt och nysatsar efter eldsvådan