Göranssons Rör AB har funnits sedan 1927 och har lång erfarenhet inom VVS-branschen. Det var från början Alexanders farfars far som startade firman, som hela tiden gått i arv inom familjen. Idag är det Alexander som tagit över driften efter sin far, Bengt Göransson.
– Pappa är fortfarande drivande och finns här på kontoret en hel del, vilket känns jättebra, berättar Alexander som kom direkt från gymnasiet och har arbetat i familjeföretaget under åtta-nio år.
Förutom far och son finns det också 2 stycken anställda, som mest har de varit 6-7 stycken totalt.
– Men som tiderna ser ut just nu är det lite lugnare i branschen och det är lagom med oss fyra, tycker Alexander. Vi brukar försöka ta in lärlingar för att lära upp och som kan växa in i branschen, vilket är ett önskemål när lågkonjunkturen vänder.
Visionen med företaget är att kunna fortsätta förvalta det så bra som det går och att framöver växa. Göranssons Rör är bra på att tillhandahålla service och tillgänglighet till sina kunder, vilket uppskattas mycket.
– Det fungerar på ett mindre företag som vårt när man kan bestämma hur tillgänglig man vill vara, menar Alexander.
De samarbetar med några byggfirmor i området när det gäller olika jobb och de utför arbeten i ett område som sträcker sig från Karlshamn till Kristianstad med omnejd.
– Inget jobb är för stort eller för litet för oss, alla som behöver professionell hjälp inom VVS är välkomna att höra av sig. Vi säljer även badrumsinredningar som badkar och duschar m.m. Det kanske inte alla vet, berättar han. Värmepumpar är rätt vanligt men det händer att vi även installerar vedpannor. Marknaden är hård och det finns många inom samma bransch i området.
Hur vågar man ändå satsa på att bli sin egen?
– Vi har lång erfarenhet i arbetsteamet, stor kunskap inom området, håller hög kvalité och vill alltid göra ett bra jobb så att kunden blir nöjd.  Jag tror att kunden känner trygghet i det och därför tvekade jag aldrig att ta över efter pappa och driva Göranssons Rör vidare, avslutar Alexander glatt.

Text och Bild: Susanne Karlsson

Föregående artikelIstaby Bilservice ser framåt och nysatsar efter eldsvådan
Nästa artikelLivshjulet flyttar till Sölvesborg