Bild1-CMYK Bild2-CMYKBromölla
Trygghet vid renovering av våra hus brukar vara högt prioriterat. David Svensson som driver företaget Sven-ssons Bygg & Byggnadsvård är specialist på äldre byggtekniker och på att få renovationer i äldre hus att passa in och se rustika ut.

Samtidigt som han många olika, miljövänliga tekniker. David har satsat på att sprutisolera hus, men det är inte vanlig lösullsisolering utan han har satsat på hållbar utveckling och då behöver det vara återanvändning. Det gör han genom att använda cellulosaisolering som ett kostnadseffektivt alternativ. Det är inte bara överlägset mineralulls-isolering ur miljöaspekter utan även i värmelagringskapacitet. Isoleringen blåses enkelt ut i vindsutrymmet, ovanpå event-uell befintlig isolering om så är fallet, eller i väggar och golv.

Man slipper alltså riva ut den gamla, det är snabbt avklarat och man får ett bra resultat
direkt. Att isoleringen tillverkas i Sverige av gamla tidningspapper håller nere alla transporter som sparar miljön. Som en extra bonus utöver ett varmare inomhusklimat får man ett svalare hem under sommaren som andas fukt istället för att stänga inne den.

Just denna andningsegenskap innebär att isoleringen kan buffra fukt under perioder med hög luftfuktighet för att sedan släppa ut den under perioder med låg luftfuktighet. Resultatet blir en jämn luftfuktighet inomhus, året runt vilket har visat sig vara bättre för oss människor både med hänseende av astma som allergier.
– Vi strävar efter att bevara en sund byggtradition där vi tänker på såväl människan som miljön, berättar David.

Ny butik
Svenssons Bygg & Byggnadsvård använder sig av väl beprövade byggtekniker för ett resultat som står sig och ofta till lägre kostnader. Ett led i att byggnadsvård blivit populärt gör att kunder efterfrågar nytt byggmaterial som ser gammalt och rustikt ut. Även äldre material som kan återvinnas efterfrågas. David kommer att öppna en butik med inriktning på byggnadsvård och här ska de kunna erbjuda kunder bra byggmaterial och inredningsdetaljer, till exempel linoljefärg, handsmidda spik, olika sorters isoleringar som linisolering och cellulosaisolering. Butiken kommer att ligga på Byvägen i Gualöv.

INFO-Bladet önskar David lycka till med sina planer!

Text & Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelLåt Ferehusens Däck ta hand om bilen
Nästa artikelTa bort klotter eller rengör metaller med LK Sodabläst