web-Bild1-cmyk web-Bild2-cmykMörrum
Redan som treåring knöt hon på sig skridskorna och for ut på isen i Jössarinken. Idag är hon 21 år, konståkerska på heltid och har siktet fast inställt på OS i Sydkorea.

Isabelle bor i Mörrum, ca tio minuter från sitt andra hem Jössarinken. Hon älskar att träna konståkning, äta god mat och resa. Anledningen till att Isabelle fick på sig skridskorna var hennes
mamma och storasyster.
– Jag älskade det från första stunden och det har bara fortsatt, säger Isabelle. Jag gillar utmaningar så det är en av mina stora drivkrafter, att alltid lära sig någonting nytt. Gärna svåra saker.

Isabelle var tolv år när hon började elitsatsa. Till en början förstod hon inte hur mycket jobb och slit som skulle ligga bakom, men det blev hon strax medveten om.
– I början var det väldigt tufft och som alla tonåringar så är man bråkig mot sina föräldrar. Men jag har min mamma att tacka för att jag kommit dit jag är nu, för alla gånger hon har pushat mig, säger Isabelle. Hon tycker att det är rena lyxen att få göra det hon älskar på heltid. Hon har lättare att fokusera på sin träning och slippa behöva dela tankarna mellan jobb och konståkning. Som hon själv beskriver det; ”Konståkning är inte bara en hobby för mig, det är en livsstil”.

Isabelles familj stöttar henne till 100 %. Hennes syster har också tävlat på elitnivå och peppar Isabelle i alla lägen. Hennes bror och pappa har levt med tre konståkningsgalningar hela livet så de är vana. Isabelles vänner och pojkvän stöttar och hejar på henne när hon tränar och tävlar.
– Om det har gått dåligt på en träning så kan jag bli gnällig. Min pojkvän brukar säga åt mig att bita ihop om jag vill bli bäst, vilket är sant, berättar Isabelle.

Hur gick tävlingen i Budapest?
– Jag var i toppform men det korta programmet gick inte alls som förväntat. Jag gjorde missar som jag aldrig gjort tidigare och var väldigt besviken. Jag kom till final och fick åka långa programmet också vilket jag är väldigt glad för. Det långa programmet gick jättebra och jag fick avsluta tävlingen med att visa vad jag verkligen kan. Jag gick från en 22:a placering till en 16:e plats och är väldigt nöj med det.

Isabelle satsar nu på OS i Sydkorea 2018 men innan dess är hennes stora mål EM 2015. Hon är bestämd över sina mål, lång- och kortsiktiga, och hon kommer göra allt för att ta sig dit hon vill.

INFO-Bladet önskar Isabelle stort lycka till!

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelLars har blommorna till din trädgård
Nästa artikelAsarums Hembygdsmuseum öppnar inför sommaren