web-Bild1-cmyk  web-Bild3-cmykAsarum
Det var glada människor som besökte Hembygdsmuseumet i Asarum 1 juni när de slog upp dörrarna och välkomnade sommaren. Under den klarblå himlen kunde man njuta av dans av Asarums folkdanslag, fika, hantverk och musikaliska toner.

I stenladugårdarna vid Stenbackaskolan i Asarum öppnar nu Hembygdsmuseumet upp inför sommarsäsongen. Genom ideellt arbete driver Asarums Hembygdsförening museet som har funnits sedan 1974.

Byggnaderna i sig själva är storartade och uppskattas vara byggda omkring år 1850.
– Jag tycker det är viktigt att människor är medvetna om Asarums historia, säger ordförande Bo Lundberg när han ivrigt och helhjärtat guidar runt i museet. Jag är född och upp-vuxen här i Asarum så byns historia ligger mig varmt om hjärtat.

Längorna som utgör museet är tidstypiskt inredda. Man har bevarat så mycket som möjligt för att besökarna ska få uppleva den gamla känslan som än idag sitter kvar i väggarna. Här kan man titta på en mängd föremål, verktyg och maskiner.

Är man intresserad av det äldre jordbruket så är Asarums Hembygdsmuseum rena guldgruvan.
Asarums Hembygdsmuseum var välbesökt under sommar-öppningen och besökarna gungade med till musiken klingande toner och klappade i takt till folkdansens steg.

Text & Bild: Sarah Petersson

Föregående artikelIsabelle Olsson siktar på OS
Nästa artikelEn kväll för djuren