EIren Nilsson sadlade om och öppnade i april upp Bara Fötter i Kristianstad.fter att i många år arbetat som förskollärare bestämde Irén Nilsson för att göra något annat. Efter att ha kommit i kontakt med en fotvårdsterapeut och fått inspiration blev det utbildning i Malmö på Axelssons. I april i år avslutades utbildningen och Irén var diplomerad medicinsk fotvårdsterapeut.
Irén tar nu emot kunder på Studio 33, där hon har sin egen klinik. Lokalen är lätt att besöka, då det finns parkering nära och stenlagd ramp upp till salongen.
Som utbildad medicinsk fotvårdsterapeut kan Irén ge råd och hjälp till alla som har problem med fötterna. Bl .a. de som p.g.a. sjukdomar, som diabetes, reumatism, psoriasis behöver regelbunden fotvård.
Många är i behov av fotvård, eftersom de flesta av oss går mycket på hårda underlag, både på våra arbeten och på fritiden, i kanske inte alltid helt bra skor, berättar Irén. Det hårda underlaget ger statisk belastning på kroppen och i samband med felaktiga skor, kan liktornar, nageltrång m.m. uppkomma.
Som kund väljer man själv om man vill ha hjälp med enskilda problem eller om man vill ha en hel behandling, säger Irén. I behandlingen ingår fotmassage som en skön avslutning, vilket stimulerar cirkulationen i kroppen.
Att få problem med fötterna är inget man är ensam om. Det finns alltså ingen anledning att gå omkring och ha ont. Det mesta går att åtgärda och förbättra. Så varför inte skämma bort sina fötter? Det är nämligen uträknat att man under sin livstid går ca 2,5 varv runt jorden.
Utöver medicinsk fotvård erbjuder Irén även vaxning av underben samt säljer salvor, tådelare och olika inlägg för fötterna.
Irén Nilsson hälsar nya och gamla kunder välkomna till Bara Fötter i Kristianstad.

Missa inte att delta i korsordstävlingen där Bara Fötter i Kristianstad lottar ut presentkort på fotvårdsbehandling bland de rätta lösningarna!

Text & bild: Elin Troedsson

Föregående artikelNytt på Studio 33 på Södertorg
Nästa artikelTips i höstträdgården