Bild1-webb BIld2-webbNäsum
Lördagen den 10 maj var det dags att inviga den efterlängtade allaktivitetsplanen.
Planen är placerad på skolgården i Näsum och står nu äntligen klar att börja användas. Musik strömmar ut ur högtalarna och mycket folk har redan samlats på skolgården – snart är det dags för invigning.

Vid planen står Jan Persson, aktiv i Näsums byutveckling.
– Initiativ av detta slag behövs här i byn, menar Jan. Det är viktigt att satsa på bredden inom idrotten, inte bara på fotbollen.

Speciellt inbjuden till invigningsceremonin är Hedvig Lindahl, svenska damlandslagets målvakt. Hedvig inviger planen tillsammans med fotbollsklädda barn och invigningsstraffen läggs på Hedvig.
Malin Wildt-Persson, ordförande Näsums byutveckling, är tillsammans med ungdomarna Emma och Malte konferencier under dagen och uppdaterar alla de olika aktiviteterna. Bland annat berättar de att det står Sambafotboll på schemat, dans kombinerat med fotboll, en unik kombination som visats vara ett lyckat koncept.
Ingrid Andersson, rektor på Näsums skola, berättar för oss att hon tycker att projektet är jätteroligt.
– Planen blir en mötesplats, upplyst på kvällen och allt, menar hon.

Bosse Widell, representant från leader Skånes ess, passade på att lämna över ett äppelträd tillsammans med sina lyckönskningar.
Under eftermiddagen kunde alla besökare även avnjuta ponnyridning, fiskedam, hoppborg, tipsrunda, kaffe och nygräddade våfflor.

Text & Bild: Paula Lundin

Föregående artikelKenny tar stubben vid rötterna
Nästa artikelCentrumadvokaterna byter lokaler