Bromölla
I år firar Lions Club i Bromölla 60 år och tanken var att alla våra arrangemang under året skulle gå i festens tecken, men tyvärr har världen runt oss satt stopp för det.
Corona den värsta pandemin sedan spanska sjukan slog, till med full kraft i början på året och ändrade alla förutsättningar, och så även för oss i Lions. Vi har under året tvingats ställa in alla våra arrangemang förutom vår aktivitet ”Cykla Smugglarrundan med Lions”, vilket glädjande nog samlade 162 startande.
Nu är det med sorg vi även tvingas ställa in vår julmarknad på torget. De krav som finns för att arrangera ett dylikt arrangemang är för tuffa för att vi ska kunna genomföra en säker och samtidigt öppen och trevlig julmarknad. Vi gjorde allt i vår makt för att på något sätt ändå genomföra någon typ av aktivitet men de krav som Folkhälsomyndigheten och Polisen ställer klarar vi inte av att leva upp till om det samtidigt ska bli en trevlig och gemytlig julaktivitet.
Vi hade däremot en förhoppning att genomföra Luciafirandet, men då det kom nya direktiv i slutet av oktober så fick vi tyvärr backa på detta också. Vi var så långt framme att vi hade luciakandidater utsedda och annons i tidningen, men med nya direktiv så vågade vi inte utsätta våra kandidater för den risk det innebär att genomföra ett luciafirande. För er som redan röstat ber vi er att låta bidraget för att rösta stanna kvar till Lions hjälpverksamhet, men om ni ändå önskar en återbetalning så anmäl det till vår president Lars Gustafsson på larsyngve.gustafsson@gmail.com
Lions Club i Bromölla kommer inte att gå under eller ge upp på något sätt utan vi fortsätter med vårt uppdrag att hjälpa och serva utsatta med oförminskad kraft och så får vi se hur kommande år blir, men förhoppningsvis kan vi så småningom återgå till mer normala rutiner.
För er som ändå vill stötta oss i vårt arbete så är vi mycket tacksamma om ni vill skänka ett bidrag, och det bästa sättet är om ni vill swisha ett bidrag till 123 642 06 40, litet som stort är lika välkommet, och märk det gärna ”jul”.

Lions Club Bromölla

Föregående artikelLena Siegmund – en glad och engagerad fastighetsmäklare på Länsförsäkringar
Nästa artikelUpptäck Fritidsbibblan och prova på sporter och friluftsliv helt kostnadsfritt