Sortiment från Garden Girl.Trevliga skyltar för inom- och utomhus miljöer.Elisabeth & Stefan Sördin bland vårnyheter.Hässleholm
På sina 600 kvm butiksyta är Mixhuset i Hässleholm butiken där man finner maskeradkläder, pyssel och scrap-booking, konstnärsmaterial och inte minst heminredning i shabby chic stil. Här kan man i lugn och ro titta på utbudet och få inspiration. Bakom Mixhuset står entreprenörerna och grossisthandlarna Stefan och Elisabeth Sördin, och med sin personal hälsar de nya och gamla kunder välkomna.

Nu står våren för dörren och varorna från inköpsmässan Formex har börjar komma in i form av möbler, heminredning och massor med dekorationer. Stefan säger att kunderna fortfarande pysslar och inreder hemmet med nya fönsterlampor och detaljer för det är fortfarande mörkt ute och man vill förnya inomhus så att det känns mysigt och ombonat i hemmet.
– Så fort vårsolen tittar fram går folk ut i sina trädgårdar och börjar planera vårens trädgårdsprojekt, och det har gjort att vi satsat en del på stilrena trädgårdsfigurer och cementmöbler men de kommer inte in förrän i mitten på april.
– Hos oss finns även många alternativ på presenter, fortsätter Stefan medan vi tittar runt i den mycket rymliga butiken. Vår största kundkrets är mestadels kvinnlig då det oftast är kvinnan som inreder hemmet och en hel del ungdomar på grund av vårt breda utbud av piercing och maskeradkläder.
För varje steg man tar växer inspirationen. Här är möblerat med olika ”inredningsrum” och stilen man valt att arbeta med är Shabby Chic. Varje år reser Elisabeth och Stefan på mässor för att handla in säsongens varor. Bland annat besöks Formex i Stockholm två gånger på år, och när jag ber paret Sördin berätta om trenderna säger de att Shabby Chic stilen kommer att stå sig och att man kommer att tillföra pastellfärger till det.  Stefan berättar att de köpt in ett större utbud av ”små” möbler typ byråer, skåp, speglar m.m. för det är något som ökar i försäljning hela tiden.
– Extra kul är att nu inreder många yngre människor med Shabby Chic. Jag gillar stilen, den skapar på något sätt ett lugn och trevnad, säger Elisabeth.
Mixhuset är till för sina kunder. Ett brett sortiment som tilltalar många är vad man önskar och man är ständigt lyhörd mot sina kunder och tar in produkter efter kundernas önskemål.
– Bland annat är knoppar och beslag något som vi har tagit in efter kundernas önskemål. De går lite hand i hand med vår röda tråd med att man pysslar och ”gör-det-själv”, berättar Elisabeth.
– Vi har fått in många nya kunder till butiken tack vare både vår Facebook-sida och vår blogg och att vi på ett snabbt och effektivt sätt når ut och berätta om alla nyheter och händelser som sker i butik, avslutar Elisabeth.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelHälsomässa för ALLA
Nästa artikelEn heldag ”In the name of love”