Önnestad
I Ullstorp utanför Önnestad, i en miljö gjord för avkoppling för kropp och själ, hittar man butiken House of Beatrice, som säljer fantastiska inredningsdetaljer och möbler till bra priser. När man kliver innanför dörren välkomnas man varmt av Lars-Erik och Elisabeth som driver House of Beatrice.

Butiken ger ett varmt, ombonat intryck. Överallt finns vacker och modern inredning för hus och hem, väggklockor, skyltar, lyktor, textilier och gardiner, möbler och köksinredning. Men en del av rummet fångar uppmärksamheten lite extra. Där finns änglar, i alla dess former och storlekar, den ena vackrare än den andre.

– Det var med änglarna allt började, berättar Lars-Erik.

När hans syster gick bort blev hennes samling med änglar stående och efter en tid bestämde sig Lars-Erik för att ta vara på dem. Det utvecklades till en verksamhet större än någon kunnat ana.

Lars-Erik och Elisabeth berättar om alla planer och projekt kring sin verksamhet och det framgår snart att det ligger så mycket mer bakom än bara inredning.

De håller på med ledsagning och hjälp till människor med olika funktionshinder. På den lilla gården har de en egen verkstad där de tillverkar allt från vackra dörrkransar till möbler. Man syr och pysslar och fixar till loppisfynd så de ser ut som nya. Här arbetar ett gäng underbara människor som alla brinner för varandra och det de håller på med, alla hjälps åt och pratar med entusiasm och passion om kommande planer och projekt.

– Alla ska må bra och känna sig behövda, säger Elisabeth. Det ligger inget intresse i någon ekonomisk vinning, vi vinner på en så mycket djupare nivå.

INFO-Bladet rekommenderar ett besök till underbara House of Beatrice!

Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelSpabad – som bäst framåt hösten
Nästa artikelLu Café – en oas mitt i Kristianstad