Kristianstad
Syskonen i Lu-familjen har verkligen jobbat sig uppåt och på vägen uppnått sina drömmar. Tillsammans har de lyckats få ihop och förankra alla idéer och viljor på ett sätt som fått familjerörelsen att blomstra.

Deras torghandel och försäljning av blommor, växter och vackra blomsterarrangemang känner vi Kristianstadbor nog till sedan länge. För 3 år sedan slog de upp dörrarna för sin floristverksamhet på Västra storgatan och affärerna tog en ny spännande vändning med fler blomsterarrangemang. Allt från säsongsbetonade arrangemang och gåvor till brudbuketter.

– Vi började servera kaffe och te i liten skala till kunderna medan de väntade på sina beställningar, men det räckte inte, berättar Thoa Lu, som sedan barnsben drömt om att få öppna ett eget café.

Sagt och gjort! För ett år sedan förvandlade man på kort tid sin blomsterlokal till ett blomstrande café! Här kan man nu sätta sig, i en miljö som inte liknar något annat, omgärdad av blommor och växter och i skön inredning från De 3 Interiör, och ta allt från den enkla koppen kaffe till mysig lunch.

Eller varför inte prova på den absoluta favoriten, de amerikanska pannkakorna. Pannkakorna gräddas på beställning, crepes efter säsong och olika härliga lunchrätter. All mat lagas från grunden med Fairtrademärkta och ekologiska råvaror.

Unga och gamla, föräldrar och barn, arbetare och shoppingentusiaster, alla är välkomna att uppleva det mysiga Lu café för att på nära håll njuta av allt vackert som växtriket skänker oss.

 Text & Bild: Linn Åström

Föregående artikelInred med hjärtat
Nästa artikelFartfyllt och bekvämt med elcykel