Bromölla
Tandläkarskräck är ett minne blott med den nya bedövningstekniken Tandvårdshuset i Bromölla erbjuder. Med den nya tekniken kan till och med de mest spruträdda patienterna bli bedövade.

Tandvårdshuset i Bromölla har sedan drygt ett halvår tillbaka använt sig av en helt ny bedövningsmetod. Istället för att bedöva en hel sektion går det nu att bedöva varje enskild tand i överkäken såväl som underkäken.

– Vi har fått bra respons från patienterna och många som återvänder till oss vill att vi använder just den här metoden, berättar Katarina Landin, tandsköterska på Tandvårdshuset i Bromölla. Kunderna är väldigt positiva och har gett bra respons.

Ett stort plus är att ´´the wand´´ eller ´´trollspöet´´ som den kallas inte alls ser ut som en vanlig spruta. Trollspöet är en lång pinne som går att bryta av till lagom längd och är väldigt smidig och lätthanterlig att arbeta med. På grund av detta fungerar tekniken utmärkt på patienter med sprutfobi.

– Det är perfekt att likna den vid en penna, eftersom den inte ser ut som någon spruta. På så sätt kan alla patienter känna sig trygga med den nya tekniken, förklarar Katarina vidare. Det är en väldigt tunn och fin kanyl som används vid ingreppen. Många patienter säger att de knappt känner att man är bedövad och de flesta upplever mycket mindre smärta vid ingreppet.

Fördelarna med den nya tekniken är många. Bland annat släpper bedövningen inom 1-1 ½ h istället för 3 h som det kan vara med annan bedövning, det spänner inte i käken efteråt plus att patienten inte blir hängig i ansiktet.

Maskinen mäter, doserar och reglerar helt själv hur mycket bedövning som behövs vid ingreppet och bedövningen droppas sedan in. Användningsområdena är många. På Tandvårdshuset används tekniken främst inom lagning, rensning, rotfyllning, tanduttagning och borttagning av tandsten.

Tandvårdshuset i Bromölla önskar alla kunder välkomna att testa den nya tekniken!

Text:  Lotta Bjärlestam
Bild: Patrik Lundin

Föregående artikelNattögat blickar ut över Bromölla
Nästa artikelJakten på Ryssberget är igång