Bild-(1)_cmyk Bild-(2)_cmyk Sölvesborg
Kortfilmen #mittsölvesborg hade premiär den 12:e november och visar människorna, livet och värmen som finns i Sölvesborg, och den är baserad på Sölvesborgslåten ”Tillsammans”.

Scala Bio var fullsatt på onsdagskvällen när det var premiär för den nya kortfilmen om Sölvesborg. På röda mattan syntes många ansikten som sedan var med i filmen, och stämningen var glad och uppspelt. Låten ”Tillsammans” som inspirerade till filmen är skriven av Christina Nordin, som är lärare i Sölvesborg, Lina Wägbo, Niclas Lundin (även musik) och Kaitlyn Lundin (även musik).

Låten är skriven och komponerad med kommunens kärnvärden och vision i åtanke och resultatet är en varmhjärtad låt om tillhörighet, vänskap och kärlek som verkligen sätter sig direkt på huvudet. Den är inspelad av elever från särskolan och grundskolan i Mjällby, gymnasiesärskolan samt personer från daglig verksamhet.
– Du och jag är ett pussel som passar, du och jag är färger som matchar!

Den beroendeframkallande melodin med de enkla och starka textraderna ackompanjeras av filmklipp när en man fäster ett kärlekslås i Sölvesborgsbron, barn som klättrar på en höbal och hoppar i vattenpölar, vänner som spelar boule, ungdomar som gör trick i skateparken, såpbubblor, rutschkanor, barnvagnspromenade, golfspelare, joggare, fotbollsspelare. Allt som gör Sölvesborg till en fantastisk plats på jorden där alla är välkomna.

Jag lämnade biografen med en känsla av stolthet och glädje svällande i mitt bröst, jag som inte ens bor i Sölvesborg kände mig en del av staden och alla deras fantastiska, härliga invånare när jag åkte hem den kvällen.

Ta en titt på filmen #mittsölvesborg, den finns på kommunens hemsida och på youtube, och bli en del av Sölvesborg du också.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelFlytt och nyöppning för Barnen på Södergatan
Nästa artikelLångt eller kort hår – Big Waves klipper alla