Olofström
Det är stora planer som smids bland de här fem killarna. På agendan står diverse spelningar men även två singelsläpp inom kort.
– Namnet, ”Disagreement” är som det låter. Vi kom inte överrens om vad vi skulle heta eftersom alla hade olika musikaliska bakgrunder, säger sångaren Christoffer Henriksson Andersson.

Christoffer hade tidigare två band men som han valde att avsluta innan studenten. Han kände hur det kliade i fingrarna och han saknade mikrofonen att sjunga i. Han kontaktade gitarristen Tommy Lönnqvist och de började spåna på att starta ett nytt band.
– Jag hade fått nys om att bandet ”Whatever” också hade splittrats och jag visste att de hade duktiga musiker. Jag har länge velat lira ihop med dem. Vi kontaktade vår nuvarande trummis, Martin Bengtsson, som i sin tur är bra vän med David Gergelj. Adam Biske har vi också lyckats lura in till att lira ihop med oss, skrattar Christoffer.

Att lägga ner sin själ i ett band innebär många blandade känslor. Det kan vara jobbigt när man ska sätta upp alla saker inför en spelning och tekniken strular. Killarna i ”Disagreement” tycker för det mesta att det är otroligt roligt och givande.
– Vi har bra sammanhållning i gruppen och vi har nästan alltid roligt ihop. Det är väldigt givande när publiken upp-skattar musiken vi gör och känslan efter en sådan spelning är obeskrivligt skön, berättar David.

”Disagreement” har lirat över hela Blekinge. På allt från pubbar, klubbar, festivaler och ungdomsgårdar. De har varit förband till bland annat ”Ovedrive” från Karlshamn, ”Bonafied” från Malmö och ”dEmotional” från Göteborg. Inom kort kommer även två singlar ut så det är full rulle hos bandet.

Text: Sarah Petersson
Bild: Privat

Föregående artikelHistorierna bakom konstverken
Nästa artikelGeocaching, en modern skattjakt