Fotograf: Johan Löfquist

Arlövsrevyn är en av Sveriges mest ansedda, anrikaste och populäraste revyer i hjärtat av Skåne och Arlöv sedan 1995. Under de senaste 27 åren har revyn spelat 1392 föreställningar och lockat till sig över 350 000 besökare. Premiär för ”Arlövsrevyn 2024” blir det den 5 januari 2024 och spelas torsdagar fredagar, lördagar, och söndagar på Arlövs teater fram till den 18 februari. Biljetterna släpps den 15 maj kl.09.00.

-Man ska inte ändra på ett vinnande lag! Årets nyskrivna revy är inget undantag och detta är det bästa vi någonsin skrivit sedan starten 1995. Intresset är stort och revyn gör succé från år till år och blivit en återkommande tradition som lockat hundratusentals besökare genom åren. Förberedelserna är igång och vi är ett supergäng. Säger revyproducenten Kent Nilsson.

Victor Berg och Henrik Widegren är tillbaka i årets revy. Henrik är även känd för svenska folket från SVT:s ”Fråga Lund”. På scen får de sällskap av en av landets främsta nyskapande regissörer och Karlshamnspågen Niklas Holtne som står både på scen, skriver manus och regisserar. Naturligtvis är Kent Nilsson själv med på scenen liksom hans alter ego Svea Olsson tillsammans med deras orkester i ledning av Magnus Rosengren.

Ensemblen i Arlövsrevyn 2024

Kent Nilsson

Kent bestämde sig redan som sjuåring för att bli revydirektör efter att ha sett Nisse Ahlroths revy från första parkett. Och visst kan vi väl alla intyga att denna dröm skulle komma att slå in – och det med råge. Det började med ”Skånerevyn” som spelades i många år hemma i Dalby, men 1995 så fann Kent sitt nöjestempel, sitt skrattkapell. En liten söt rosa byggnad intill Granbacken i Arlöv. Drömmen som slog in, skulle snart visa sig bli en av Sveriges största och mest folkkära revyer – Arlövsrevyn.
Nu står både han och Svea Olsson redo i kulissen för sin 28:e säsong! 

Henrik Widegren 

Henrik är i vanliga fall läkare på sjukhuset i Lund men arbetstränar i vinter på Arlövsrevyn. Han är även med i SVT:s Fråga Lund och skriver låtar om medicin under mottot: ”Det finns tusen sånger om kärlek men ingen om tolvfingertarmen.” Dessa finns på YouTube och Spotify. Turnerade i höstas med föreställningen Bäst före som sägs komma tillbaka för ännu en sväng våren 2023. Henrik trodde först att Kent ville ha med honom i revyn för att han är duktig på att sjunga och spela gitarr, men har nu förstått att han främst är i Arlöv för att gripa in om någon blir sjuk i publiken. 

Jennie Rosengren

Jennie startade sin artistbana i nyårsshowen Millebravo 1999 i regi av Eva Rydberg, och redan sommaren därpå stod hon på Fredriksdalsteaterns scen i Arnbergs korsettfabrik. Sedan dess har det blivit allt ifrån Grease på Nöjesteatern i Malmö, Povel Ramel-tribute på Lund Comedy festival till SVT:s Tunna blå linjen. Lägg där till ett rejält knippe julshower med Danne Stråhed och hela 18 säsonger i Arlövsrevyn. I höstas såg vi henne i den kvinnliga huvudrollen Susan Himmelblå i Mitt om natten på Nöjesteatern. Tilledades 2017 Laila Westersunds revystipendium.  

Victor Berg

Victor äntrade revyscenen 2010 när han blev en del av humorgruppen Verateatern som aktör och musikarrangör, där han under årens lopp bjudit publiken på ett pärlband av karaktärer och sceniska utmaningar. I en produktion åt han tex 120 donuts, bara en sån sak. Musik har alltid legat Victor varmt om hjärtat, oavsett om det har varit som färgglad barbershopsångare, Mattisrövare eller operasolist. Allas vår Kent Nilsson beskriver Victor som en skönsjungande svärmorsdröm, huruvida detta stämmer får ni, kära publik, avgöra. 

Niklas Holtne – även texter & regi

Niklas är revyartisten, textförfattaren och framför allt regissören som hyllats för sitt nyskapande, nytänkande och banbrytande sätt att göra teater, humor och komedi. Nu senast med sin kritikerrosade scenversion av Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann med Claes Malmberg på Tjolöholms Slott. Som konstnärlig ledare för humorgruppen Verateatern har han hunnit med att både skriva, spela och regissera gruppens samtliga produktioner under 20 år. Genom åren har Niklas belönats med bland annat Bosse Parnevik-priset och Alice Tegnér-stipendiet.

Premiär för ”Arlövsrevyn 2024” blir det den 5 januari och spelas torsdagar fredagar, lördagar, och söndagar på Arlövs teater fram till den 18 februari 2024. 

Biljetterna släpps den 15 maj kl.09.00 via www.arlovsrevyn.se 

ARLÖVS NÖJESPRODUKTION AB

Föregående artikelNu närmar sig Pinnagas Moppers årliga 1:a maj runda
Nästa artikelFamiljen Nilssons tredje butik