Från vänster: Per Svensson, Bo Vinberg (som har Loppis i Näsum), Niclas Andersson, Johan Boström, Hasse Persson, Bo Alm & Sven Olsson

Bromölla
Pinnagas Moppers är en klubb för entusiaster med största intresse för mopeder. En klubb där man finner nöje i att diskutera, laga, handla och framförallt köra mopeder.
Pinnagas Moppers grundades 2014 och namnet Pinnagas kommer av att när gasvajern gick av tog man en pinne och snurrade upp vajern för att kunna hålla gas på mopeden, tills en ny gasvajer kunde monteras.

Passa på att besöka loppis i Näsum

Varje år arrangerars 1:a maj rundan, med start och mål vid Din-x i Bromölla. I fjor slog deltagarantalet rekord med 200 deltagare och i år har man redan över 200 som är intresserade av att vara med. För att delta är startavgiften 50 kr, ingen anmälan krävs utan det är bara att dyka upp. Rundan startar på Din-X Bromölla 10:00 och återsamling är beräknad till ca 14:00.
Det är sjätte året som Pinngas Moppers anordnar rundan, start är i Bromölla och sedan går den via Näsum – Kylinge – Gammalstorp – Ynde – Håkanryd och tillbaka till Bromölla (Din-x). I början kör alla gemensamt i kortegen genom Bromölla sedan är det fri körning. Under åkturen kan du tillexempel stanna på Loppis i Näsum som har öppet under dagen och varför inte passa på att besöka lantbruksmuseet i Gammalstorp. Glöm inte packa din fikakorg och njut av den fina naturen. Det kommer även finnas frågesport att delta i.
I samband med Pinnagas Moppers vårrunda har Camilla Björkman varje år en insamling som går till olika välgörenheter, förra året gick pengarna till Suicide Zero. I år kommer pengarna som samlas in att gå till Barncancerfonden. En god vän till Camilla somnade in den 6 mars i år efter att ha kämpat mot cancer i ca 10 år. Åsa Lindquist hette hon och hennes önskan var att insamlingen skulle gå just till Barncancerfonden. – Detta blir vår kärleksförklaring till hennes minne, säger Camilla Björkman.
I mål kommer det finnas grillad korv och dryck att köpa, korvförsäljningen går oavkortat till Barncancerfonden. Hos Din-X kommer det även finnas lotteri med fina vinster och pengarna som samlas in där går även dom oavkortat till Barncancerfonden.
Vi hoppas på ett fint väder med rekord på entusiaster även i år. Hoppa upp på mopeden och ta med dig ett glatt humör, så kommer detta bli en härlig dag!

Text: Patricia Lundin
Foto: Patrik Lundin

Föregående artikelHur är det med dig?
Nästa artikelHyllade succégänget i Arlövsrevyn är tillbaka med ny föreställlnig 2024!