Hässleholm
Det känns för många självklart att försäkra sina katter, hundar och hästar, men kanske inte lika själv-klart att försäkra de alldra minsta som marsvin, sköldpaddor och kaniner.

– Det är alltid lika viktigt att ha en försäkring för sitt djur oavsett vad det är för djur, påminner regionchef Lena Hammarskiöld om.
Agria Djurförsäkring har försäkringsförmedlare över hela Sverige och i vissa regioner finns de representerade via ett lokalt Länsförsäkringsbolag. Detta gör att Agria blir mer lokalt förankrade med sina ombud samt med innesäljare på Länsförsäkringsbolagens kontor. Sedan januari 2012 arbetar Agria ihop med Länsförsäkringar Göinge- Kristianstad. Av alla försäkrade djur som finns i Sverige är cirka 58% försäkrade hos Agria Djurförsäkring. Det är en imponerande siffra. Agria är sedan många år marknads-ledande inom djurförsäkringar.

– Vår styrka ligger i att kunderna alltid får den hjälp som de behöver. Det går att lita på oss, något som kunderna själva har märkt. Vi finns där för dem när det verkligen behövs och ger trygg-het till både djuren och deras ägare, säger Lena.

– På Agria är de flesta medarbetarna själva djurägare och alla delar ett stort intresse för djur. Här finns allt från hunduppfödare till islandshästryttare och kattutställare. Alla kunder kan komma med sina frågor till sin försäkringsförmedlare, oavsett vad det är. De kan berätta utifrån sina egna erfarenheter om vad som kan hända. Detta är en av våra styrkor, förklarar Lena.

Agria är väldigt aktiva i det lokala föreningslivet och försöker alltid att vara med på så många aktiviteter som möjligt. De har ett nära samarbete med Svenska Kennelklubben, Svenska Brukshundsklubben och även Svenska Jägarförbundet.

– Det är viktigt för kunderna att de ser oss vara med på aktiviteter och att vi får chans att till exempel lyssna till vad som händer på avelsidan från Kennelklubben och vid jakt från Jägarförbundet för att kunna utveckla våra produkter, berättar Lena.
Agria är ett dotterbolag till Länsförsäkringsbolagen och tar hand om djuren medan Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad tar har hand om hemmet, bilen, båten och övriga familjen.

Lenas tips till djurägare är att tänka på ´´vad gör jag när det händer något?´´.
– Om du som djurägare drabbas av sjukdom eller skada på ditt djur är det en ekonomisk trygghet att ha en heltäckande försärking. Våra försäkringsförmedlare är specialister och kan hjälpa till att svara på vilka förutsättningar som finns för varje enskilda kund och rekommendera vad som behövs till just dem. Det är olika från kund till kund, alla tänker olika när det gäller exempelvis vård till djuret, förklarar Lena. Se till att du har en egen personlig försäkringsförmedlare som bor nära dig.

Text: Lotta Bjärlestam

Föregående artikelI regn och rusk
Nästa artikelBiblioteket i Hässleholm bjuder upp till dans