Den regniga perioden av året är snart här och många funderar säkert över hur man bäst ska undvika att bli blöt om fötterna.
Här kommer några tips på vad man ska titta efter när man letar gummistövlar.
För barn och vuxna brukar gummi-stövlar skilja sig en del. Barn har lättare för att vricka fötterna än vad vuxna har och måste därför ha tjockare stövlar och en stadig sula.
INFO-Bladet har valt ut tre olika stövlar och hittade olika fördelar med alla.

Tretorn
På Tretorn gjordes vattentest och hållbarhetstest genom att ´´råka´´ glömma stövlarna ute i solen under en tid. Gummistövlarna klarade alla testerna galant. Tretorn är en stövel som håller sig i bra skick under en lång period. En av våra testpersoner har haft sina stövlar från Tretorn med klack i 15 år och tycker att de fungerar superbra. Hon har använt dem i skog och mark och som ridstövlar. Med andra ord en stövel som aldrig går ur tiden. Priserna på Tretorn kan variera mellan 200-1000 kronor.

Hunter
Hunter ligger i ungefär samma prisklass som Tretorn och finns i otroligt många färger och för alla tillfällen, i staden som på landet. Gummit är extra tåligt och stövlarna otroligt sköna och stilfulla att bära. Man kan också välja till tyg eller yllekant för att värma vaden när kylan smyger sig på.

Crocs
Förutom de trendiga färgerna på Crocs Handle It Rain Boots till barn så är de snygga, funktionella handtagen ett stort plus eftersom de blir smidigt att dra på sig. Barnstöveln är tillverkad av samma gummimaterial som de populära ´´foppatofflorna´´. De håller väldigt bra i både väta och efter långvarig slitage.

Lycka till med att hitta rätt gummistövel bland olika färger och modeller! Det finns oändliga variationer av gummistövlar för alla slags människor.

Text: Veronika Brink
Bild: Privat

Föregående artikelKorsordsvinnarna September 2013
Nästa artikelHur tar du hand om de minsta hos dig?