Hässleholm
Att förknippa biblioteket med dans är vanligtvis ingenting man brukar göra, men under “Smala veckan” kommer danselever från Hässleholms Kulturskola dansa modern dans under ledning av Maria Enetjärn som också varit med och planerat hela evenemanget.
Att ha scenen på just biblioteket i Hässleholm är ett annorlunda och nytänkande koncept. Evenemanget startar kl. 12.30 fredag 11 oktober, det är fri entré och alla är välkomna. Evenemanget arrangeras av Kultur Hässleholm i samarbete med Kulturskolan Hässleholm.

– Det har inget med vikt att göra utan är en vecka med smal och udda kultur, förklarar Catharina Wilgotsson från Hässleholms kommun. Satsningen ´´Smala veckan´´ avslutas med evenemanget ´´Dans på bibblan´´. Själva dansen är inte udda i sig, utan det är att vi använder biblioteket som scen som är annorlunda.
´´Smala veckan´´ sträcker sig från 7 oktober till 11 oktober med olika roliga och intressanta aktiviteter som är på gång under hela veckan. På måndagen kommer en filmkväll med bar finnas på Blå salong där de visar fem svenska kortfilmer och har barmingel i pausen. Detta anordnas av Kultur Hässleholm tillsammans med Hässle-holms Filmstudio. På tisdagskvällen gästar författaren Jenny Jägerfeld bibliotek. Jenny är utbildad psykolog och psykoterapeut och medverkar numera i P1 Radiosykologerna. Hennes ungdomsbok ´´Här ligger jag och blöder´´ från 2010 fick Augustipriset i barn- och ungdomsklassen och i höst kommer hennes andra bok inom samma tema; ´´Jag är ju så jävla easygoing´´.

– Missa inte våra andra spännande aktiviteter, som till exempel picknickbingo där man kan vinna fina bokpriser, rekommenderar Catharina.

Text: Lotta Bjärlestam

Föregående artikelHur tar du hand om de minsta hos dig?
Nästa artikelAkvarist? – Javisst!