Höstens trender inom kläder, hår och make up kan vi summera i några få ord och det är kvinnligt, feminint, elegant, sofistikerat och romantiskt.

Materialet på kläderna ska vara i tweed och läder i naturligt jordiga färger, olika moccafärger och svart. Sammetstyger i lite klarare färger som tex lila och vinrött. Till det ska vi ha naturmaterialet ull i alla dess former, stickade halsdukar, tröjor, koftor, vantar mm.

Fuskpälsen är också en het trend i höst och den fungerar lika bra i små eleganta detaljer på kläderna som i hela plagg.

Ett måste i höstens garderob är ponchon, perfekt till klänningen på festen eller till vardags med dom smala jeansen. Dressade kavajbyxor gärna med pressveck, till det en topp i guldmetallic och sammetskavaj. En kortare A-linje formad kjol eller en riktig långkjol med en stickad tröja till. Grova stövlar typ boots som passar både till långkjolen men också till de smala jeansen. Till detta en damig slokhatt, vintagebroscher och tunga metall halsband i guldliknande material.

Inom hårmodet så är Rihanna en av förebilderna i höst och vinter. Nu ska det vara enfärgat igen och färgerna ska vara i olika röda nyanser såsom brunrött, kopparrött, knallrött och rödviolett. För de ljusahåriga så ska färgerna skimra i varm sand, ljus kopparguld och ljus nougat.

Luggen är fortfarande kvar i höst men då i lite varierande längder, liksom den asymmetriska klippningen. Gärna med flikar i luggen och sidorna, en rejält uppklippt och kort nacke. Helst ska man kunna styla klippningen på mer än ett sätt. Slätt till vardags och rufsigt, spretigt till fest. Är det lite längd på håret i övrigt så ska det vara en rak lugg klippt vid fransarna. Är det fest så ska det längre håret stylas i stora lockar med en tång och sedan bara dras igenom lite lätt med fingrarna så det ser naturligt ut.

När det gäller makeup-trenden så går den hand i hand med det klassiskt kvinnliga till vardags med en touch av det skimrigt guldiga till festen. Färgerna på ögonlocket går i olika lila nyanser, coppar, mörkbrunt, grönt och med en highligt ögonskugga vid ögonbrynsbenet som går i svag honungsfärg. För de som vågar så är det en tjockare eyeliner längs den övre fransraden som gäller. Rouget ska gå i en mörkare bärig ton. På läpparna ska vi tänka på färger som lingon, mörkare körsbär och rosa svag ljung.

Trendspanare Linda Boberg Linda´s Frisörstuga

Föregående artikelBoksläpp av Kenneth från A till Ö i Folkets Hus i Olofström.
Nästa artikelPN Golv & Kakel satsar i Olofström