För nästan exakt fem månader sedan bestämde han sig för att satsa på Olofström. Sitt säte har han i Bromölla där han varit verksam i nio år och i början av maj utökade Peter Novak sin verksamhet även med en butik i Olofström.

Det PN Golv & Kakel erbjuder är ett helhetskoncept. Om man exempelvis ska göra i ordning sitt badrum finns personal som åker ut och ger förslag på vad man behöver. Man kan sedan själv ta sig till butiken för att på plats titta ut vad man vill ha. Här finns allt från mattor och kakel till badrumsinredning,  allt under samma tak. Samarbete med andra företag finns så vill man inte själv ordna med elektriciteten och liknande erbjuder de sig att fixa detta. De ser alltså till så att ditt badrum blir klart från början till slut.

Förutom till våtrumsutrymmen finns här även plastmattor, parkett och laminat i butiken. De erbjuder  golvslipning, inläggning av golvvärme, snickeri och alla olika slags måleriarbeten både invändigt och utvändigt.

När de öppnade i maj började Margareta Nordgren som arbetar i butiken. Sedan tidigare finns Magnus Hägglund och Filip Persson på plats. En som är relativt nyanställd är Mats Andersson som anställts som arbetsledare.

Peter som tidigare arbetat tillsammans med Mats i 15 år hade en stor önskan om att få med honom i sitt team. Peter sökte en duktig medarbetare och då han visste att Mats är en social duktig hantverkare var valet inte särskilt svårt.

Mats som kommer från ett liknande arbete är glad att han antog utmaningen då han tror att Olofström är i ett expansivt läge. Han säger att han träffat många trevliga människor och blivit väl bemött sedan han började. Han ser med tillförsikt på framtiden och ser fram emot många glada och nöjda kunder.

Hela gänget på PN Golv & KakelMats Andersson är nyanställd sedan juni 2011

Text & Bild Paulina Bengtsson

Föregående artikelHöstens och vinterns modetrender 2011
Nästa artikelVill du finna vägen till hälsa och personlig utveckling