Hässleholm
INFO-Bladet har fått möjlig-heten att ställa frågor till Marica Silverhamn som har den populära inredningsbloggen www.femme.se/silverhome och som även driver butiken Silverhome i Ystad där hon främst säljer vintagemöbler och inredning som hon renoverar och stylar om. I dagarna kommer hon även lansera sin nya hemsida och webshop www.silverhome.se.

Hur började ditt intresse för inredning?
– Mitt intresse väcktes tidigt då jag ofta “hjälpte” min mamma att möblera om där hemma. Jag har alltid tyckt om att förändra och försköna miljöerna jag vistas i eftersom det så påtagligt påverkar oss. Det är det första jag noterar när jag kliver över tröskeln i både privata och offentliga miljöer, för det mesta börjar det klia i fingrarna av lust att förändra.

Vilka enkla tips kan du ge om man lätt vill förändra i hemmet?
– Rensa och skala av. Ofta har man för mycket prylar som ger ett plottrigt intryck. Byt ut textilierna som kuddar, gardiner och fånga upp den valda kulören med nya krukor och växter och andra inredningsdetaljer. Följ en “röd tråd” så blir intrycket lugnt och harmoniskt. Tänk på att rätt belysning i ett hem lyfter det ´´tristaste´´ rum. Att måla eller tapetsera en vald vägg är också ett enkelt och relativt snabbt förvandlingsknep om man vill förnya sig. Våga möblera om!

Vad är inredning för dig?
– Inredning för mig är atmos-fären i miljön man vistas i, oavsett om det är inne eller ute. Färger och former påverkar oss som bekant,så jag skulle påstå att allt är inredning egentligen. Med möbler och valet av färger och material kan du förmedla olika saker.

Vad kan du säga om den kommande hösten och dess olika trender?
– Som vanligt går det mot murrigare, mörkare och varmare färger och material när vi byter till denna årstid. På hösten vill vi spontant boa in oss med mysiga filtar och kuddar i rostiga toner och naturfärger. Den industriella stilen syns fortfarande blandat med härligt sliten vintage. Trä, betong och olika metaller. Mycket orange, petrolblå och turkos kontrasterar mot naturmaterialen. Mer grått på möbler än tidigare svart och vitt.

Vad gäller just nu? Vilka trender är störst?
– Då zink och rostfritt länge har dominerat när det gäller inredningsdetaljer kommer koppar och mässing starkt tillbaka. Koppartrenden är väldigt stor och finns på allt just nu från möbler, lampor till allehanda inredningsprylar. Precis som med modet syns olika stilar samtidigt, det viktigaste är att inreda personligt och själv trivas.

INFO-Bladet tackar Marica Silverhamn och önskar henne ett stort lycka till med bloggandet i framtiden!

Text: Lotta Bjärlestam
Bild: Marica Silverhamn

Föregående artikelSoppor i höstkylan
Nästa artikelBarbie fyller 50 år i Sverige!