Fjälkinge
Det var den 16 oktober 2013 som Dan Björk med personal övertog Fjälkingegrillen. Dan som är en riktig mångfixare och en idéspruta, hade länge kollat in Fjälkingegrillen.  När restaurangen lades ut till försäljning, slog Dan till. Och visionen var ett faktum.
De anställda Therese Andersson och Emma Sikstus gör oss sällskap. De berättar att de är tre anställda tjejer som i stort sett driver restaurangen själva, där ägaren Dan är den stora idésprutan.
– Jag gillar att renovera, förnya och se ett mål framför mig. Jag vill utveckla verksamheten hela tiden, tillsammans med tjejerna, berättar Dan.
– Dan kommer hela tiden med kloka idéer. Som han sen tar vidare till oss, där vi kan utvärdera och se om det funkar rent praktiskt. Då får vi också lägga in våra åsikter, berättar Emma.

Hemlagat
Fjälkingegrillen kommer successivt att förnya sina menyer. Hemmagjorda hamburgare är ett av projekten som står på schemat.
– Vi kommer sträva efter att göra något unikt med stället, säger Dan, som samtidigt visar oss runt projekten och renoveringarna han gjort på nätterna när restaurangen varit stängd.
– Köket är i stort sett utbytt samt försäljningsdisken. Nya möbler är också införskaffade. Nu renoverar jag uteserveringen som snart ska målas, säger Dan.

Dan tittar ut genom fönstret och ställer frågan, ”Hade det inte varit kul med en Drive-In här?

Att Fjälkingegrillen kommer fortsätta sin postiva utveckling är det ingen tvekan om!
INFO-Bladet önskar Dan med personal lycka till!

Text & Bild: Christoffer Lundin

Föregående artikelHos Städ Glädje AB hittade Shukrije rätt
Nästa artikelMarkus Olsson – Månadens IFK Profil