Bengt Saunders trodde aldrig att han skulle syssla med cyklar när han efter 20 år steg iland efter sitt arbete som motorman på en långfartsbåt. Men efter landstigningen så tog han sin väg in på komvux där han gick en kurs i ett och ett halvt år. När han avslutade sin kurs så hittade Bengt en tom lokal i närheten av sitt hem och fick en idé om att starta upp en cykelaffär, det skulle passa alldeles utmärkt i just den lokalen och Bengt hade ju skruvat mycket sen sin ungdom.

Sagt och gjort, Bengt tog chansen och startade upp en cykelaffär med både verkstadsservice och försäljning av kända cykelmärken såsom Monark-Crescent, Skeppshult, Nishiki och den finska succécykeln Helkama.

Nu är det 19 år sedan Bengt startade upp sin cykelaffär och vägen från tom lokal till en etablerad välkänd butik med sin fulländade service har varit lång och tuff. Bengt hade inte förväntat sig att den skulle bli så pass hård, men har klarat sig igenom allt genom att fortsätta vara den positiva och starka människa han är.

För ca 4 år sedan så anställdes en ”allt-i-allo” vid namn Eisten Abrahamsson som spenderar det mesta av sin tid i verkstaden, som har blivit så viktig för cykelbutiken. Det har hjälpt Bengt mycket och har även gjort så att han får mer tid över till annat som ska skötas i butiken.

Med en mild vinter och en lagom start på våren så har cykelförsäljningen gått bra. Bengt ser även en ökning vad det gäller inköpen av cyklar då folk både blivit mer medvetna om vad cykling gör för hälsan och vad det gör för miljön.

Något nytt som Bengt och Eisten kan erbjuda är ett så kallat VIP-kort, ett trygghetspaket i samband med köp av en ny cykel, vilket ger många fördelar för köparna.

Mer om detta kan ni läsa på cykelcentrums hemsida, Bengt och Eisten hälsar er välkomna in!

Text och bild: Linda LiljegrenDet rullar på för Bengt Saunders

Föregående artikelIvar Håkansson AB, Bildelshuset
Nästa artikelHome Expo – ett växande familjeföretag