kosmetisk-tattuering-1Jo, det är en färgsättning i huden med dermatologisk, allergitestade färger för bl a ansiktet.

Behandlingen utförs av en dipl. Lienist (kosmetisk tatuerare) som även BÖR ha en gedigen kosmetolog och make-upartist utbildning.

Och det har Sanna Hammes på Red Nails. Det gör att man känner sig trygg och att resultatet blir till kundens belåtenhet.

Kosmetisk tatuering är den perfekta behandlingen för dig som sportar eller har ett aktivt friluftsliv. Du vill se pigg och fräsch ut, men har kanske inte tid att lägga en makeup, säger Sanna och fortsätter.

Det passar naturligtvis också bra för dig som har problem med håravfall (alopecia) eller är allergisk mot kosmetika, säger Sanna.

Permanent makeup är en kosmetisk tatuering med färgpigment som varar i många år. Beroende på färgval, individuella egenskaper i hud och immunförsvar kommer pigmenteringen bestå från ett par år till att vara livslång. Pigmenteringen bleks dock med åren.

Flera faktorer påverkar tiden för blekningen, bland annat ämnesomsättningen. Antal behandligar beror på hur många som behövs, kunden ska vara 100% nöjd

Man går igenom allt med kunden innan behandlingen, det är viktigt med en dialog så kunden känner sig fullständigt trygg. Ska man t ex tatuera in en eyeliner är det speciellt anpassade bedövningsmedel för ögonen som påstrykes ca 30 min innan. Gör man en större behandling som att tatuera in en vårtgård efter en bröstoperation eller ska korrigera ett ärr, har man bidrag från Landstinget, vilket vi har ett nära samarbete med, fortsätter Sanna. Carina Breiner har precis tatuerat in en eyeliner och jag frågar henne hur det har gått:

Först fick jag en bedövningssalva påstruken i 30 minuter. Efter det kändes ögonlocket som en ”fläskläpp”. Hur kändes det under själva tatuerandet? Det kändes som en fjäder som kittlar vansinnigt mycket. Det har inte alls gjort ont och det gick fort, kanske 7-8 min per öga. Sanna spolade sedan rent ögat med en bakteriedödande lösning vilket var svalkande. Så nu ska jag smörja med en färgbevarande salva morgon och kväll i 4-5 dagar, säger Carina.

kosmetisk-tattuering-2

Sanna startade Red Nails i december 1987. Sanna är ursprungligen från Stockholm och drev där skönhetssalonger under sex år. Hon är utbildad hudterapeut 1981 på Nya Elementars gymnasium och var då Sveriges yngsta kosmolog, 17 år gammal.

Flytten till Kristianstad var meningen som ett litet äventyr på max 2 år, men efter 22 år är hon fortfarande kvar. Salongen, som alltid legat på samma ställe bredvid JC-butiken i centrala Kristianstad, har Sanna alltid drivit som enskild firma, men idag arbetar 5 st frisörer, nagelteknologer och hudterapeuter i Salongen som egna företagare.

– I Salongen är stämningen öppen och hjärtlig. Vårt glada humör och våra skratt hörs ofta. Givetvis är Salongen handikappanpassad så att alla kan besöka oss, avslutar Sanna. Fortsättning följer…

text & bild Uffe Jönsson

Föregående artikelHolje Mekaniska AB i Olofström
Nästa artikelJulkväll hos Jennifers Presentbod