Att elda med ved har flera fördelar. Det kräver ingen elektricitet, är bra ur miljöaspekt, och det höjer mysfaktorn i hemmet. Holje El satsar på försäljning av kaminer, och välkomnar allmänheten till demodag den 3 september i butiken i Olofström.Bo visar en av Heta kaminerna som kommer att visas i butiken.Förberedelser inför installation av skorsten.Olle visar de blivande showroomet för belysning som ska stå klart till den 3/9.

– Att köpa en kamin är en gynnsam investering. Dessutom är det ROT-avdrag på installationen, berättar Bo medan han fixar med skorstensanslutningen i butiken. Byggnationen av utställningen är just nu i full gång.

– Kunskapen ökar hos användarna av kaminerna.  Här kommer man att elda i kaminerna för att kunden ska kunna känna värme och förstå kaminernas kapacitet, berättar Christer Andersson från Landy vent Internaional AB som är generallagent för märket Heta i Sverige.

Olle Sagur, som är butikschef, ser framemot att börja med kaminförsäljning och menar att det idag är begränsat med företag som säljer kaminer och kakelugnar i detta område.

– Vi erbjuder kunden kvalitet, och vi erbjuder en totalentreprenad för kunden om den önskar detta, berättar Olle. Kunden ska vara nöjd från att man i butiken proveldar, tills kaminen finns i hemmet klar att användas.

Ett samarbete för att säkerställa kvaliteten består av Christer Andersson och danska märket Heta. Holje El valde detta fabrikat eftersom det är ett välkänt märke med dansk design, kvalitet, och tillverkning.  Samarbetet fortsätter sedan med Bo Alvarsson från Kyrkhults Mur och Puts AB som står för installationen av kaminen. Ett samarbete som betyder utmärkt kvalitet för kundernas del.

Till invigningen av kaminer, och demodagen händer det en hel del i butiken. Man har även en utställning med belysning som ska stå klar till dess.

– LED-lampor är mycket populärt och vi vill beredda vårt utbud för våra kunder, säger Olle Sagur. Han välkomnar alla till Holje El för att ta del av de erbjudanden och demonstrationer som kommer att pågå under demodagen.

Text & Bild: Elin Troedsson

Föregående artikelDe ohängdas salong
Nästa artikelSpännande företag visar upp sig