Kristianstad

Dag ”Dagge” Wenström är ett välkänt namn inom ishockeyn i Europa. Där har han sedan länge utvecklat ishockeyspelare för att prestera på toppnivå och reser runt mycket för att hålla utbildningar och träning i ämnet.

Sedan i februari i år, har Dagge även öppnat Träningscentret på Sävvägen i Kristianstad. Hit välkomnas inte bara hockeyspelare utan alla som vill få bättre fysisk status. Träningen är konstant varierande och funktionella rörelser utförds med hög intensitet. Nybörjare som vana, gammal som ung och alla däremellan är välkomna. Träningen bedrivs både individuellt och i grupp. Dag väljer att inte kalla sig för personlig tränare, utan föredrar att säga att han coachar individer som tillhör både elit, bredd och vanliga människor.

-Här på Träningscentret finns många olika individer med olika förutsättningar, och vi jobbar med att utveckla varje individ till deras bästa, berättar Dag. Oavsett om man är elitidrottare eller vill träna för att må bättre så är man välkommen till oss för coachning.

-Vi inriktar oss på hög intensiv funktionell träning där kroppen ofta är redskapet, fortsätter Dag. Träningen är innovativ och inspirationen kommer från crossfit kulturen. Passen är cirka 45 minuter och uppbyggda på intervall pulsträning. Under 25-30 minuter av den tiden är träningen 85 procent av din maxkapacitet. Resterande tid är uppvärmning och tid efter för att bli av med mjölksyra.

SWETEC Hockey har funnits sedan 2002, och ledorden i verksamheten är stark, snabb och skadefri. Just skadefri är något man jobbar mycket med i träningen och Dag som är gammal fysioterapeut har enorm kunskap om fysik och medicin.

-Alla har möjlighet att komma hit och provträna. Vi är inget vanligt gym, utan ett personligt gym där vi ser individen och hjälper till hela vägen att lyckas och må bra, avslutar Dag Wenström.

Text & Bild: Elin Troedsson

Ludwig Ruhr utför explosiva hopp.

Dagge och Ludwig tränar armarna och axlarna i boxning.

Föregående artikelDet kinesiska nyåret
Nästa artikelMed Ishockey lever man halt