web-Bild1-CMYKSölvesborg
Ventex Entreprenad erbjuder totallösningar när det gäller ventilation och luftbehandling, med allt från ritning och konstruktion, till installation och besiktning. De är ett rikstäckande företag, med huvudkontor i Sölvesborg.

Jörgen Granat startade Ventex Entreprenad 1999, och idag, 15 år senare, är de 15 anställda på företaget som utför arbeten över hela Sverige. Huvudkontoret finns i en rymlig och ljus byggnad i Sölvesborg, och de har även ett kontor uppe i Kalmar. Ventex Entreprenad utför ventilationsjobb på allt från villor och lägenhetshus till stora industrier, och mångsidigheten är en av deras många styrkor. En annan är att de har egen tillverkning av vissa av komponenterna till sina ventilationslösningar, något som blir en smidig lösning och en trygghet för kunden. Det råder ingen tvekan om att Ventex Entreprenad är experter på det de gör.

– Vi är projektörer och leverantörer till Sveriges största bostadsprojekt, Trygga Boendet. Det är ett koncept som bygger på energieffektiva lösningar, noggranna materialval med lågt underhållsbehov för att hålla boendekostnaden nere över tiden, säger Jörgen. Det är vi står för ventilationen i över 1200 lägenheter. Det kräver stor noggrannhet och ett öga för detaljer.

Ett annat imponerande projekt de gjort är processventilationen längs Volvos värmepresslinje uppe i fabriken i Olofström, och Jörgen ser det som en stor fördel att det satsas i Olofström. Uppåtlandet satsas det på att bygga stora äldreboenden, med privata lägenheter som delar gemensamma ytor. Ventex Entreprenad står för ventilationslösningarna, och det är arbete som förutsätter noggrannhet in i minsta detalj för att klara brandkrav och säkerhetskrav.

– Vi projekterar också Audis nya lokaler i Kristianstad och Hässleholm, berättar Jörgen. Det är ett stort arbete med både utställningshallar och besiktningshallar på båda ställena. Men det är roligt att ha så många olika projekt igång.

Förra året flyttade Ventex Entreprenad till nya kontorslokaler i Sölvesborg, och även om de använder de flesta ytorna själva, så har de några lediga kontor på övervåningen som de siktar på att hyra ut.
– Vi ser möjligheter här i huset också. Här finns fina kontor och fina gemensamma ytor, avslöjar Jörgen med ett leende. Vi vill gärna ha fler hyresgäster, speciellt sådana vi kan ha ett samarbete med, men vem som vill är varmt välkommen.

Planerna för tomten slutar inte där, utan det finns även tankar på att bygga en 800 kvm stor hall att ha som lager, och eventuellt också hyra ut plats där i. På Ventex Entreprenad är det full rulle hela tiden, och det är dem man ska vända sig till för att få sitt ventilationsprojekt utfört med toppkvalitet och expertis.

Text & Bild: Petra Horning

Föregående artikelAvtackning på Solsidan
Nästa artikelHelens Zoo erbjuder stort kunnande och god kundservice