Wilma har jobbat som frisör i 40 år och i 11 år med ekologiska hårvårdsprodukter.

DSC09409-cmykweb
– Jag tillverkar mina produkter själv så som schampo och till styling, säger Wilma. Till kunder som vill färga håret mörkt kokar jag en blandning av ekbark och salvia och det ger en naturlig färg och bevarar färgen länge, och till en ljus ton kokar jag kamomill och citron.
Dessa ingredienser är mycket bra för håret och ger även näring. Det äldsta receptet på hårfärg som man funnit är ca 6000 år gammalt.
– Jag gör även eget schampo där jag använder t.ex. avkok på rosmarin som är väldigt koncentrerad, vilket medför att det behövs bara en liten kladd och det är dryga produkter, och tillför B och D vitaminer.
Vitkålsschampo är något som är jättebra för dem som har sårig hårbotten eller psoriasis, men då har Wilma givetvis tillsatt doftessenser från örter eller blommor, för lukta kokt vitkål är ju ingen höjdare.
– Jag har även något som heter energiklippning, d.v.s. att man får Indisk huvudmassage och jag använder mig av en speciell klippteknik som gör att håret faller ner naturligt som dominobrickor.
Var hittar ni Wilmas Hårverkstad? Jo, i Vägga fiskehamn ute på bryggan i andra änden av rökeriet i en fantastisk miljö vid havet, lugnt och harmoniskt.
Känner du dig nyfiken, har problem med hårbotten eller vill veta mer så gå in på www.naturliharvard.se eller ring Wilma på 0454-139 92.
Text och bild Carina Breiner

Föregående artikelHär finns det mesta till din trädgårdsdamm
Nästa artikelKanotäventyr i närområdet