Säsongen är i full gång på Kanotcentralen i Olofström som ligger intill sjön Halen (Södra Sveriges sista vildmark) och intill Halens Camping.

20110510046cmykweb

Hit kommer turister från Danmark, Tyskland, Holland, Norge och Schweiz samt andra delar av Sverige. Har du, som bor inom närområdet, tänkt på att detta är en fantastiskt spännande utflykt att göra med familjen?

Paddla i trånga passager och små ytor, fiska, se spännande fågelliv och det finns flera öar för fikapauser. Man kan också bada från klippor, grilla och övernatta. Rastplatserna för övernattning är fina med vindskydd, toalett, grillplats och ved ska också finnas på plats.

Man kan välja på 2 timmars pass, dags och dygnspass samt weekendpass. Drygt 100 stycken kanoter och ca 25 stycken havskajaker finns för uthyrning och det ingår alltid flytväst, karta och en vattendunk.

Man kan också hyra tält, flytvästar för hundar mm, och är det någon funktionshindrad som ska följa med så finns det pontoner som gör kanoten stabil.

– Säsongen börjar från att isen släpper på sjön, berättar Per-Åke och varar till det börjar bli is igen.

Personalen berättar att i november förra året fick de hämta ett gäng med bil. De gav sig ut på ett pass med övernattning och när de vaknade på morgonen hade sjön frusit till is.

Det är föreningen Olofströms Fritidsklubb som driver Kanotcentralen i Olofström som startades 1974 och var först i Södra Sverige. Förr fanns det även en tävlingssektion. På Halendagen den 5 juni kan ni prova på att paddla kanot gratis och fler roliga saker kommer att finnas att göra denna dag.

Text & Bild: Monica Berg

Föregående artikelHårverkstan – Naturlig Hårvård
Nästa artikelStor lyx på liten ort!