Bromölla
Hösten är här och så är även de efterlängtade Hantverks- och skörde-dagarna som erbjuder omsorgfullt utvalda frukter och grönsaker och genuina hantverk. Årets Hantverks- och skördedag i Bromölla följer enligt traditionen samma upplägg på programmet som tidigare år och har funnits i sex år.

På Tiansgården i Bromölla kommer man den 7 september från klockan 13:00 hitta en blandning av hantverk och frukt och grönt från tolv olika stånd. Under dagen kommer man kunna se en uppvisning av Åbytröskan som en gång var i bruk, folkdans av Tunnbyringen och lyssna på musikunderhållning av Tunnbybälgarna. Det finns också genuina hantverk och alster av olika slag.

Utställningen ´´Byavandringar´´ plus temautställningen ´´Kuddar och nåldynor´´ kommer finnas att beskåda. Den första utställningen består av fotografier föreställande Bromöllas samhälle. Handelsmuséet i ett av brukshusen är öppet under dagen. För de som är fikasugna finns kaffe och kaka att handla under dagen.

– Vi försöker fånga in och välja ut intressanta hantverkare som vi vill ska stå och visa sina varor på Hantverks- och skördedagen, berättar Lars Olofsson, ordförande i Ivetofta Hembygdsförening som anordnar evenemanget. Evenemanget lockar ett par hundra besökare varje år och ofta trivs hantverkarna så pass bra att de gärna vill stå där flera år i rad.

– Det brukar vara en festlig och väldigt trivsam tillställning. Det är väldigt roligt att anordna det och vi hoppas som tidigare år på många besökare, avslutar Lars.

 

Text: Veronika Brink 
Bild: Lars Olofsson

Föregående artikelAuktion mot cancer
Nästa artikelNattögat blickar ut över Bromölla