Sedan en tid tillbaka pågår en välgörenhetsauktion till förmån för Hjälp Ebba Stoppa Cancer och Julklappshjälpen, en auktion som avslutas under Vinslövsdagarna 2013. Initiativtagaren Jeanette Junge kontaktades för att besvara några frågor.

Hur kommer det sig att du dragit igång en välgörenhetsauktion?
– Det hela började egentligen med att Vinslövsborna och företagarna på orten gav sådant gensvar under Vinslövsdagarna förra året, berättar Jeanette. De samlade ihop ca 25 000 kronor till insamlingen för Hjälp Ebba Stoppa Cancer. Jag insåg att Vinslövsborna inte bara tycker om att ha kul utan att de också har stora hjärtan och är generösa. Jag ville därför ge dem ytterligare en chans att bidra till något bra.

Vad är målsättningen med auktionen?
– Givetvis att samla in minst lika mycket som förra året men helst skulle jag vilja slå rekord eftersom att det nu är tänkt att Julklappshjälpen också ska få ett litet bidrag, säger Jeanette. Jag hoppas på att vi får in 30 000 kr i alla fall. Jag får lita på att folk har lika stora plånböcker som hjärtan.

Hur skall du få fart på auktionen?
– Auktionen är redan aktiv på www.vinslov.info/bjuda för de som vill lägga bud, vilket många redan gjort. Det är otroligt roligt att det har kommit bud från bland annat både Tyringe och Bjärnum och inte bara från Vinslöv. Detta är något jag får tacka mina Facebook-vänner för, som gång på gång hjälpt mig dela auktionslänken. Vi kommer också att ha ett auktionstält på torget under Vinslövsdagarna. Där kommer jag jobba med att få folk att bjuda på föremålen och upplevelserna. Jag passar också på att sända en invit till alla företagare. Passa på att köpa en tavla till kontoret eller konferensrummet, avslutar Jeanette med ett skratt.

Text: Magnus Kajrup

Föregående artikelÄntligen Vinslövsdagarna
Nästa artikelHantverks- och skördedag 7 september