Vy över Västergårda.Göinge Dragspelsgille underhöll i sommarvärmen.Söndagen den 12 augusti arrangerade Vinslövs Hembygdsförening ”Hantverketsdag” på Västergårda i Vinslöv. Vädergudarna var på gott humör och spred solsken över den anrika miljön vid Vinslövssjön.
Förutom försäljning av diverse hantverk så som textilslöjd, luffarkonst och träsmide fanns även möjlighet för besökarna att beskåda traditionell fårklippning. Gårdens olika byggnader var öppna för besökarna och det serverades våfflor med grädde och sylt. Göinge Dragspelsgille underhöll med musik och sång. En härlig eftermiddag i hantverkets tecken.
Hembygdsföreningen startade 1959 och övertog då ansvaret för VÄSTERGÅRDA HEMBYGDSGÅRD. Huvudbyggnaden är en ryggåsstuga från 1700-talet med två längor framför och två vagnsportar bakom. De ursprungliga uthusen revs 1956 när gården upphörde som jordbruk, men föreningen har genom bidrag o hjälp av medlemmarna byggt upp; västra längan 1965 och den östra 1969 med material från äldre nedplockade gårdar i bygden. Ett s.k.Vagnshus byggdes 1977 och 20 år senare, 1997 var det dags för ännu en utställningslänga.. 2008 påbörjades en tillbyggnad och i april 2009 invigdes en fullt modern handikappanpassad Toalett.
Läs mer : http://www.hembygd.se/vinslovs-hembygdsforening/

Text&Bild Paula Lundin

Föregående artikelIvar Andersson Bygg – Tillökning i byggfamiljen! Dubbelt?
Nästa artikelFarmor, företagare, entreprenör och leg. inspiratör