Åren går fort konstaterar vi när vi diskuterar hur länge den ena halvan av Hanssons Glas & Montage, Daniel Bergqvist, varit inom glasbranschen.  17 år kom vi fram till och hans far var även han glasmästare, så yrket ligger i blodet.  Den andra halvan i företaget, Jimmie Håkansson, är ingift släkt till Daniel och han är i grund och botten snickare. Sommaren 2010 slog de båda upp portarna på Hammar, mittemot Tofta Bil.

Med Jimmies erfarenhet inom snickeri arbeten kan det erbjuda sina kunder en helhetslösning när det gäller arbeten inom montage t.ex. när man ska byta fönster eller bygga ett uterum.  Två arbetskollegor som kompletterar varandra väl. – Hanssons Glas & Montage är ett traditionellt glasmästeri, med glas och speglar för alla möjliga tillfälle, berättar Daniel.

Inom glas finns det trender som i allt annat, Daniel berättar att det är populärt att ha glas ovanför diskbänken istället för kakel, och att man använder glas i trappor. På en vägg finns prover på olika färger på glas, glas som är ett starkt och tåligt material.

Många bilar kommer in och är i behov av en ny framruta efter att fått stenskott eller sprickor. Det är moderna verktyg som används och Daniel visar tråden som används för att skära loss rutorna. Skaderisken är mindre och metoden är enkel. Hela två gånger om dagen kommer leverans av glas, så väntetiderna är i princip obefintliga. Cirka fyra timmar tar det att byta en framruta på bilen, det är tiden som limmet behöver för att härda.

Flera kunder är stora byggföretag och byggentreprenörer och på bilsidan är det mycket jobb åt försäkringsbolag samt privatpersoner. Har man idéer inom glas så kan Daniel och Jimmie hjälpa till att få idén till verklighet. Kunskap och kvalitet är ord som följer företaget.

Vi på INFO-Bladet önskar Hanssons Glas & Montage AB fortsatt lycka till!

Föregående artikelEuropean Open Agility 2012- i Kristianstad.
Nästa artikelBara glada miner över surdegsbröd