Olofström
Frank Arnesson är en av männen som har hjälpt handeln i Olofström att blomstra. Listan över fastigheter som han äger är lång och byggnaderna som man känner igen är; Sparbanken 1826, Liljas café, centrumhuset, handelshuset, taxigrillen och posten.

2008 började Frank bygga i Olofström och då var handelshuset först på listan, med affärer som Netto och KappAhl.
– Jag tycker om att gå emot strömmen och har aldrig velat göra som alla andra. Jag såg en möjlighet att satsa i Olofström och såg det många andra inte såg, berättar Frank.
För fem år sedan var sko- och klädesförsäljningen nästan bara hälften så hög som den är idag.
– Jag ser satsningen i Olofström som ett sätt att hjälpa befolknings-utvecklingen och se till så att människor som bor här vill bo kvar, säger Frank. Sen 1998 har kommunens befolkningsutveckling minskat. Det var först i fjor som befolkningen i kommunen ökade med 20 stycken.
Sedan Frank började bygga har Olofströms handelsutveckling gått framåt med stora steg, och det är inte bara i Olofström som han äger fastigheter.
-Förutom en hel del hus i Olofström äger jag Ahlgrens Bil-huset och Elon-huset i Sölvesborg, säger Frank. Jag har planer på att utveckla handeln i det området i framtiden. Tidigare ägde jag Hedentorp i Kristianstad, som är en stor auktionsfirma.
Frank tänker inte sluta bygga i Olofström, utan det kommer fortsätta ett tag till, med bland annat nyrenoverade lägenheter och byggande på flygfältet.
– Det finns planer på att bygga på Frank Arnesson satsar på Olofström och har många projekt på gång i kommunen.skjutfältet, för att ge plats till en bygg-handel och vitvarubutik, avslöjar Frank. Det finns redan många intressenter till detta.
– Jag kommer fortsätta satsa på Olofström och människorna som bor här, jag har helt enkelt inte råd att inte göra det, avslutar Frank med ett leende.

Text & Bild: Veronika Brink

Föregående artikelBlekinges eget ”På spåret”
Nästa artikelLaxfestivalen 2013