I 18 år har Gunnel drivit Gardinboden, som först hade adress på Tredje Avenyn i Hässleholm. Därefter flyttade Gardinboden upp till en 300 kvm stor lokal på Drottninggatan, också i Hässleholm. Där drev Gunnel Gardinboden i många år, tills hon för lite mer än två år sedan plötsligt stod inför ett vägval.

– Hyrorna var höga på min lokal, och jag hade en önskan att trappa ner, berättar Gunnel. Tankarna fanns på att lägga ner och stänga butiken.

Men hennes kunder önskade att Gunnel skulle fortsätta, så det gjorde hon, fast i nya lokaler ute på landet strax utanför Bjärnum. Ute i Torrarp hittade Gunnel en gård som hon köpte, och flyttlasset från Drottninggatan startade. I augusti 2010 var allt färdigt och kunderna var åter välkomna.

Kunderna från Hässleholm har följt med i flytten och mycket nytt folk har hittat ut på landet. Svärdottern Anette berättar att det kommer fler kunder nu än när butiken fanns inne i Hässleholm, vilket är extra roligt när man satsar på något nytt.

Gården ligger i en mysig, lantlig miljö och inne i Gardinboden pryder tyger väggar och bord. Genom fönstren ser man hästar och skog som om det vore tavlor. Man har mycket att välja på när man vandrar runt i de olika rummen. Tygerna som erbjuds beställs främst från Borås, Tyskland och Danmark och till våren säger Gunnel att det är tyg med stora mönster som är modernt.

– Heminredning är på modet och man vill byta gardiner och färger oftare nu än förr, berättar Anette.

Gunnel säljer inte bara tyger och tillbehör, utan syr även gardiner efter måttbeställning från kunder. Det är en uppskattad service som inte många erbjuder längre. Genom att flytta ut på landet och bo intill butiken har arbetsbördan trappats ner och Gunnel berättar att hon trivs riktigt bra.

– Så länge hälsan och orken finns kommer Gardinboden att finnas, skrattar Gunnel, som också berättar att sen är nog svärdottern intresserad av att driva Gardinboden vidare, vilket känns extra roligt.

En glimt av butiken.Vi på INFO-Bladet tackar Gunnel för hennes berättelse om Gardinboden och önskar henne lycka till även framöver.

Text: Elin Troedsson
Bild: Gardinboden

Föregående artikelNya Farozon – Restaurangen med God mat och nöje på menyn
Nästa artikelHälsoOasen – Ett SPA nära dig!